maxbelchenko / Shutterstock

maxbelchenko / Shutterstock

Anna bewaart lege beker op festival omdat ze zich anders geen houding weet te geven

De 23-jarige Anna gaat graag naar festivals, maar is als de dood voor mensen die haar lege bierbeker willen meenemen. Hoewel ze zegt dat ze haar lege beker bewaart omdat dit beter is voor het milieu, weet ze zich in werkelijkheid geen houding te geven als ze niets in haar handen heeft.

“Ik ga alle lege bekers verzamelen! Anna?” Anna stopt met dansen en kijkt verschrikt naar haar vriendin. Ze houdt angstvallig haar lege beker vast. “Nee hoor, ik hou hem nog even!” “Waarom?” “Nou, voor als ik zo nog wat drinken ga halen.” “Ja maar dat kan toch met een nieuwe beker?” “Nee dit is prima”, glimlacht Anna krampachtig. “Beter voor het milieu ook.” Haar vriendin haalt haar schouders op en loopt weg met de lege bekers.

In werkelijkheid wil Anna haar lege beker graag bewaren omdat ze zich anders ongemakkelijk voelt. Haar dansmoves verdwijnen dan als sneeuw voor de zon en haar armen hangen levenloos langs haar lichaam. Toch is Anna bedacht op dit noodscenario. “Als ik geen beker meer heb dan pak ik vaak mijn telefoon. Als ik dan geen berichten heb check ik het weer. Daar staat ook informatie over de luchtvochtigheid enzo, best interessant.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In De Speld gemist vandaag:

– Kamer debatteert over statiegeld op peuken.
– Renske Leijten (SP) verlaat zonder beschuldigingen of overspannenheid de Tweede Kamer.
– Koning biedt zijn excuus aan voor de middeleeuwse en latere koningen die burgers tot lijfeigenen en horigen (soort slaven) maakten.
– Koning biedt namens zijn voorgeslacht verontschuldigen aan voor de moord op de gebroeders de Witt, Johan van Oldenbarnevelt en vele anderen.
– Klimaat heeft hitte en droogte al voor de zomer in de lente verspilt.

Reageer