Speld Studio / Shutterstock

Stinkende brexit-mascotte veroorzaakt overlast op kantoor Rijksoverheid

‘Geen idee dat-ie zó lang zou blijven’

“De lucht is niet te harden”, zegt ambtenaar Pieter Brinksen met zijn shirt over zijn neus. “Het is een beetje de geur van oud zweet, drank en Cheetos, je ruikt het door het hele gebouw. Die man is hier al zo lang, hij gaat nooit naar huis. Echt een lamlendig geval. Volgens mij komt hij dat pak niet eens uit.”

Ook collega Cornelia Naja-Oké vindt dat de situatie uit de hand is gelopen. “Ik durf niet in mijn eentje naar het kopieerapparaat. Soms denk je dat-ie dood is en dan begint hij ineens in het Engels te schreeuwen en met pennenbakjes te gooien. Dat noem ik geen fijne werkplek. De vrouw van de kantine moet elke ochtend de automaat weer rechtop zetten!”

Minister Stef Blok vermijdt al lange tijd zijn kantoor. “Het leek ons leuk om iemand met een blauw pak in te huren, om zo mooi aandacht te vragen voor de impact van de Brexit. Maar we hadden geen idee dat-ie zó lang zou blijven. Dit loopt enorm uit de hand. Iemand moet met die man gaan praten, maar er is natuurlijk niemand die daar zin in heeft.”

Nu ook de deadline van 31 oktober niet wordt gehaald, heeft Blok besloten de smerige mascotte nog even zijn gang te laten gaan. “Soms moet je je een beetje aanpassen. Uiteindelijk zorgt het wel voor bewustwording.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hooggeachte lezers,

Onze automaat, die zich in het werkvertrek van de heer Blok bevindt, is een te hoge belasting voor ons om rechtop te zetten als gevolg van het hoge kwantiteit aan Cheetos, deswege staat er op de corridor naast de deur van het werkverttrek van de heer Blok permanent een vorkheftruck.

Permiteer mij nog een minieme rectificatie van het actuele nieuwsbericht in De Speld over de brexit-mascotte:

Sedert die automaat is geplaatst, zijn het departementsrestaurant evenals de aldaar werkzame dames overgeheveld naar de vestiging van de naamloze vennootschap McDonald’s, die bijgeval tezelfdertijd aan de overkant verrees.

Reageer
gravatar

De snoepautomaat van Buitenlandse Zaken (BZ) staat op de kamer van de minister. Die automaat valt weleens om en wordt dan overeind gezet door een apparaat dat gereed staat op de gang.

Een verbetering van het artikel in De Speld:
De kantine van BZ is opgeheven toen er een McDonald’s aan de overkant van het ministerie verscheen. De medewerkers van de kantine werken nu daar.

gravatar

Ah, kijk eens aan. Thans zien wij hier een foto van Van Hiernaast, die door zijn geestelijk vader op digitale wijze een shirt met daarop in het rood het woordje ‘BREXIT’ is aangetrokken.

Reageer