sergign / Shutterstock

Feedback: een review

Vooral reflectieve eigenschap slaat aan, maar toetsende functie kan vervelend voelen

Feedback: het is niet meer weg te denken uit welke sector dan ook. Maar zijn we er daarom niet te kritiekloos naar gaan kijken? Hoog tijd dat we feedback langs de meetlat leggen.

Vaak als we iets gedaan hebben weten we dankzij feedback hoe we gepresteerd hebben. Feedback geeft inzicht, dankzij feedback kunnen we als persoon groeien, en daar zijn we heel blij mee. Feedback heeft zich daar heel erg voor ingezet en dat verdient een pluim.

Maar we moeten toch ook zeggen dat feedback inzicht geeft in prestaties. Dus ook minder goede, of zelfs slechte. Geconfronteerd worden met je zwaktes doet pijn. Pijn is niet leuk. Daar zou feedback dus nog even aan moeten werken.

Mocht jij degene zijn die de feedback uitdeelt: dan ligt de situatie weer compleet anders. Niemand wordt natuurlijk beter van Nico, die besluit jouw epische afspeellijst te ruïneren met ‘Adtje voor de Sfeer’ van René Karst. Dan voelt niks beter dan hem flink het vuur aan de schenen te leggen. +1!

De slotsom: feedback krijgt een voldoende, maar het is er nog niet. Hoe feedback scoort, hangt namelijk af van jouw rol, en van de mate van zelfwaarde die jij laat afhangen van Jens en z’n kutplaylist.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Engelse ziekte van de redactie neemt voor mensen die het Nederlands een warm hart toedragen, zo langzamerhand zo’n ernstige vorm aan, dat De Speld zo ondragelijk wordt (en besmettelijk voor mensen die niet sterk in hun Nederlandse schoenen staan) .dat zij overwegen om Goede Kennis te worden bij Nieuwspaal.nl.

Reageer
gravatar

Feedback: a review
of
terugkoppeling/reactie/antwoord/commentaar: een herziening/terugblik/revue/overzicht/boekbeoordeling/wapenschouw/parade

Kies de samenstelling die de beoogde betekenis van de redactie het beste benaderd. Een voorbeeld:
Commentaar: een terugblik

Conclusie: Onze taal is veel duidelijker dan het Engels

gravatar

Engelse ziekte is een term die door leken ere gebruikt om rachitis aan te duiden.
Rachitis wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine D en leidt tot ernstige vergroeiingen van het skelet.

Het is betreurenswaardig dat de benaming van deze invaliderende aandoening hier wordt misbruikt voor luim, jolijt en schets.

gravatar

Het is jammer dat Maitreya hier niet de Spits afbijt. Bij uitstek dit onderwerp is geschikt om hier een Oosters/filosofisch getinte visie op los te laten. Vanuit mijn Westerse invalshoek (weliswaar gevat in lotushouding, wierook en klankschalen) moet ik mijn tunnelvisie hier als ontoereikend erkennen. Maitreya, waar je ook bent, in Brouwerszand of elders in de wereld, maak ons Diets.

Reageer