De Stentor

Wat is er allemaal veranderd in de wereld in de tijd dat jij 9 jaar in een kelder zat?

We praten je bij.

Je hebt de afgelopen negen jaar in een kelder geleefd. Wat is er in die jaren allemaal veranderd in wereld? We praten je snel bij!

OV-chipkaart
Losse treinkaartjes zijn uit. In plaats daarvan betalen we nu allemaal met een OV-chipkaart. De eerste weken klaag je steen en been over die kanker-NS en daarna kun je je niet meer voorstellen dat je voorafgaand aan elke treinreis tien minuten in de rij moet gaan staan voor een blauwgeel apparaat dat geheel willekeurig óf geen cash óf geen pinpas accepteert.  

De Nations League
Ja dit is een beetje ingewikkeld om uit te leggen, maar naast het EK strijden de Europese voetbalteams nu ook tegen elkaar in de Nations League. Dat is een competitie waarmee je een ticket kunt verdienen voor de play-offs van het EK. In ieder geval, dat is wat onderzoekers op dit moment vermoeden. Geheel zeker is niemand.

Speed pedelecs worden sinds 1 januari 2017 voor de wet gezien als bromfietsen
Dat houdt in dat je met je speed pedelec op de rijbaan moet en een helm moet dragen. Een regel die overigens maar matig wordt gehandhaafd.

Leonardo di Caprio heeft eindelijk een Oscar gewonnen
Voor The Revenant, in 2016.

De burgeroorlog in Syrië is afgelopen en weer begonnen
Na een korte pauze is de burgeroorlog in Syrië weer in volle gang. Meer hierover weten? Dan moet je vanavond om 23.00 uur kijken naar Pauw op NPO1. NPO 1 is wat eerst Nederland 1 was. En Pauw is de talkshow van Jeroen Pauw. Dat is dezelfde Jeroen Pauw als de Jeroen Pauw die het programma Pauw en Witteman presenteerde met Paul Witteman. Jeroen Pauw is alleen verder gegaan. Paul Witteman is iets met klassieke muziek gaan doen.

Michael Jackson luisteren kan niet meer, tenzij je erbij zegt dat je kunst los moet kunnen zien van de maker
De communis opinio is nu dat hij schuldig was aan misbruik. Het 10-meter hoge standbeeld van Michael Jackson bij de McDonalds in Best is trouwens weggehaald en staat volgens insiders ergens in een loods. Hoewel fan zijn van Michael Jackson als persoon wordt afgekeurd, kom je er nog wel mee weg als je zegt dat het hypocriet is om niet meer naar zijn muziek te luisteren omdat mensen Gandhi ook een held vonden terwijl hij een hekel had aan vrouwen.

Carlos Sastre is gestopt met wielrennen
De Tourwinnaar van 2008 hing na de Ronde van Spanje van 2011 zijn fiets aan de wilgen. “Ik ben vijftien jaar profrenner geweest. Het is tijd om deze cyclus te beëindigen en iets nieuws te beginnen”, zei de Spanjaard destijds.

De iPhone 3GS is niet meer het nieuwste van het nieuwste
Als je indruk wil maken met je telefoon kom je verder met de iPhone 11 Pro. Maar altijd het nieuwste van het nieuwste willen hebben is een beetje uit de mode geraakt de afgelopen negen jaar. Veel consumenten hebben tegenwoordig liever een degelijke smartphone die lang meegaat dan een spiksplinternieuw model. De Fairphone 3 is bijvoorbeeld een duurzaam alternatief. Meer informatie? Kijk op fairphone.com


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typisch voor de Nederlander. Aan de ene kant buitengewoon realistisch, want het einde der tijden is rationeel gezien voor ons nog nooit zo dichtbij geweest. En hij is ook dapper dit onder ogen te zien. Echter zijn reactie hierop even typerend voor hem is in de zelfde mate zowel krankzinnig als laf. Zo hebben we samen de nuloptie die doorgaat voor de realiteit: noch leven noch dood. Zo is er weer niets aan de hand. De Hollander is er meester in alles voor niets te doen. Opbouw en afbraak, vooruitgang en achteruitgang gaan bij hem hand in hand.

Reageer
gravatar

Op een leuke boerderij gaat hij 9 jaar in de kelder zitten. Of hij bouwt een glazen huis voor het uitzicht terwijl hij van zijn eigen duisternis geen hand voor ogen ziet.

gravatar

en dan nog iets…. de Belastingdienst is niet meer jullie beste vriend.
Jullie hebben hen al die jaren niets betaald.
Nou, binnenkort zullen jullie ervaren wat het woord ‘navordering’ betekent!

Reageer
gravatar

Veel mensen leven zo als de ondergedoken familie. Ik heb regelmatig melding gemaakt van de omgeving en hun steeds nieuwe hekken, schuttingen, omheiningen en ommuringen als een manier van leven. Inderdaad door mijn verantwoordelijkheidsgevoel voelen ze zelf vaag dat ze kolossaal in gevaar zijn, maar het niveau waarop ze voortdurend veiligheid zoeken toont hun kleine bewustzijn aan waarmee ze de ander – vooral hij die beter weet – in de weg lopen en is de oorzaak van het grootste gevaar niet alleen voor mij maar voor elkaar en het voortbestaan van de mensheid.

gravatar

Het is gelijkwaardig aan de retraite van de yogi’s van de Himalaya.
Maar hebben ze echt iedere dag 5 uur Bijbelstudie gehad zoals ze zeggen.

gravatar

veel van dit nieuws is Randstadnieuws. Als je in Drenthe woont loop je al 9 jaar achter en had dit artikel eigenlijk de gebeurtenissen van de afgelopen 18 jaar moeten tonen.
Nieuws als dat de Nintendo Gamecube komt uit en flopt.

Reageer
gravatar

Ik denk hierbij onwillekeurig weer aan het stel uit Emmen dat ik deze zomer tegenkwam, dat hiernaartoe was gekomen om de dierentuin daar te ontvluchten. Toen ik hier later iemand over sprak hoorde ik van hem ik dat daar in de Tweede Wereldoorlog een Joodse familie was ondergedoken.

gravatar

Goh, Drentenaren die al 9 jaar onder een steen leven… En dan moet hier een spitsvondige woordspeling over hunebedden komen. Hmm, wie helpt mij?

gravatar

Fantastisch, iemand vertelde me dat het wat zegt over de omgeving dat niemand wat in de gaten had. Sociale controle is immers dé sport van Nederland, liefst met verborgen camera’s. We kunnen nu het wat rustig is na programma’s als Big Brother en Tempation Island uitzien naar de volgende realitysoap: End Time Game.

gravatar

De Nederlanders of ze nou ‘positief ‘ zijn of ‘negatief’, proberen je altijd bewust te maken van jezelf op uiterlijkheden. In de realiteit begrijpt daarom niemand wat met zelf of zelfbewustzijn wordt bedoeld. Als het concept van de ‘ziel’ eruit is, is de rest fascisme.

gravatar

Het einde van de wereld betekent dat er geen ziel meer is.
De onderduikers dachten dat het einde van de wereld al had plaatsgevonden.
In feite is dat ook zo. Daar is het begonnen.