KREML / Shutterstock

KREML / Shutterstock

Maak je vooral geen zorgen, maar met deze tips sterf je langzamer na een kernoorlog

Maak je absoluut geen zorgen, maar als enkele van de duizenden Russische kernkoppen op Nederland vallen en er een wereldwijde nucleaire oorlog komt is dit wat je zoal kunt doen. Het zal er vast niet van komen, maar als een kernkop inslaat op Amsterdam heb je naar schatting zo’n 75 procent kans het te overleven. Overleef!

1. Zoek vast in huis op waar je het beste kunt schuilen in het geval je een verblindende lichtflits in de verte ziet. De beste plek is de stevigste plek: ga achter beton, staal, baksteen zitten. De kans is erg klein dat dit nodig is, maak je geen zorgen, maar als je achter glas staat sterf je mogelijkerwijs een gruwelijke dood. Ok: waarschijnlijkerwijs.

2. Haal vast jodiumtabletten. In het bijzonder onwaarschijnlijke scenario dat de mensheid zichzelf richting einde beschaving bombardeert verklein je met jodiumtabletten de kans op schildklierkanker aanzienlijk. Als je direct naar de lichtflits van een atoombom kijkt schroeien je ogen uit je kassen. Het overleven van een kernoorlog wordt soms als een grotere straf gezien dan in de initiële explosies omkomen.

3. Koop een opwindradio. Na een kernoorlog zijn veel elektriciteitscentrales niet meer in werking en ook batterijen worden snel moeilijker in de aanschaf. Een opwindradio is dan heel prettig, je kunt bijvoorbeeld horen of het alweer veilig is om naar buiten te gaan, of er überhaupt nog overlevenden zijn en waar de plaatselijke politie inmiddels mensen aan het executeren is omdat de beschaving uiteen is gevallen. Zo’n vaart zal het gelukkig allemaal niet lopen, maar kijk of je ergens zo’n opwindradio kunt kopen.

4. Drink geen water uit de kraan na een kernexplosie: de kans dat er een nucleaire oorlog komt is klein, maar de kans dat er na zo’n explosie radioactieve deeltjes in het water zitten is enorm. Zorg daarom dat je altijd voldoende flessen water hebt staan. Mocht je dit niet hebben, dan kun je altijd nog je plaatselijke supermarkt leegroven. Tip: vergeet geen extra fles mee te nemen om alle radioactieve deeltjes van je af te spoelen. Iedere fles water die jij hebt, heeft de vijand straks niet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Was het maar de VS, dan wisten we het wel.
Stormy Daniels.
Al die presidenten hebben te lijden aan hun tafelkledenwijven.
Daarom willen ze steeds wat anders.

Reageer