Studio Speld / Shutterstock

Opnieuw ophef over verbouwing Binnenhof: moeten er wel glory holes komen in de plenaire zaal?

Vandaag is er opnieuw opschudding ontstaan over de verbouwing van het Binnenhof. In de plannen van de Rijksbouwmeester staat dat de nieuwe plenaire zaal 150 glory holes krijgt, naar een idee van GroenLinks-kamerlid Bram van Ojik. Maar niet alle partijen zijn te spreken over dat idee.

Het CDA maakt zich zorgen over de kosten. Fractievoorzitter Pieter Heerma: “Ik weet uit ervaring dat die gaten vaak urenlang niet gebruikt worden, terwijl de belastingbetaler er wel voor opdraait. Het CDA stelt voor dat we één glory hole per fractie boren om de kosten beheersbaar te houden.”

Volgens Rob Jetten is de glory hole een pakkende metafoor voor onze samenleving. “Het gaat om vertrouwen. Je stelt je kwetsbaar op, en hoopt dat de persoon aan de andere kant doet wat juist is. Het is een mooie manier om met de burger in contact te komen, bijvoorbeeld met de vele schoolklassen die ons elke dag bezoeken. Maar we kunnen ook Rohingya uitnodigen, dat zou ik te gek vinden.”

Volgens Lilian Marijnissen is het te gek voor woorden dat de plenaire zaal binnenkort mogelijk glory holes heeft: “Laten we eerst maar eens glory holes gaan boren in de sociale huurwoningen, voordat we onszelf dat soort luxe durven te veroorloven.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De gaten zijn te klein. Zelfs de magerste man kan er zijn bonige kontje die doorheen krijgen. Dus zal ik, met alle risico van dien, mannenkontjes in de wandelgangen moeten blijiven knijpen.
Uit protest neem ik voortaan een een scherp mes mee naar de Tweede Kamer. Als ik dan zo’n raar worstje zie hangen volg ik het advies van Emil Ratelband op: tjakka!

Reageer
gravatar

According to my memory, there was such a glory hole in Bill Clinton’s time. That was quite a wide hole, but Trump must have reduced it to his size.

gravatar

Volgens sommige godsgeleerden is Jezus uit de kast gekomen tijdens zijn besloten laatste maaltijd met zijn makkers.

Op de bekende wandschildering Il Cenacolo of L’Ultima Cena van Leonardo Da Vinci kunt u zien dat de mannen behoorlijk veel wijn zuipen en onbelegde boterhammen eten. Maar is geen enkel al dan niet gevuld heilig gat te zien.

Dat bewijst de onjuistheid van de stelling van die godsgeleerden.