Speld Studio / Shutterstock

Zilvervisje hoopt ooit een goudvis te worden

Vol bewondering kijkt het jonge zilvervisje naar de grote kom in de vensterbank. In dat glazen paradijs woont zijn grote voorbeeld, de goudvis. Statig zwemt de vedette zijn rondjes.

Vanuit het stof achter de plinten kruipt het zilvervisje naar een loszittend stukje behang om zijn mooier gekleurde soortgenoot beter te kunnen bewonderen. Dichterbij de goudvis kan hij niet komen. Hij zucht. Volgens zijn moeder is zilver ‘mooi genoeg’ en moet hij tevreden zijn met wie hij is. “Wie voor een dubbeltje geboren is, zal nooit een kwartje worden”, zegt ze soms.

Maar dromen mag. Dromen mag.

Overleef nu de toekomst met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wacht maar totdat de bitcoinvis voorbij komt. Bovendien zie je steeds meer 8 karaat goudvis (zonder keurmerk) waarbij de waarde veelal nihil is. Geef mij maar gewoon gebakken kibbeling.

Reageer
gravatar

Oh Zilvervisje, die het niet! Ik ken mensen die het goud verworven hebben en nu stevige sloten op de deur hebben, beveiligingscamera’s en een groot hekwerk. Voor het weet, Zilvervisje, is je huis veranderd in een gevangenis.

Reageer
gravatar

Zijn zilvervissen de beste investeering? Goudvissen mogen dan meer waard zijn, maar ze hebben meer onderhoud nodig hebben en moet je alsnog af en toe je geld door het toillet spoelen. Daarentegen zijn zilvervissen minder waard, maar je hebt er geen omkijken naar en ze vermerderen razendsnel.
Dit is de mogelijk de beleging van de toekomst

Reageer
gravatar

Als je jong bent is het prima om te dromen; hoog te mikken. Aan ouders, begeleiders en mentoren van allerlei is het dan om, met zachte hand, de jongeling weer een beetje met beide benen op de grond te zetten en ongelukken te voorkomen. Zonder alle ambities meteen dood te slaan natuurlijk. Zo rond de ’30 kunnen alle grote dromen dan gecontroleerd tot instorting worden gebracht. Met de uit deze ervaring opgedane inzichten bevind de inmiddels volwassen persoon zich dan zomaar in die andere positie, en wordt de cyclus weer herhaald.

– zucht –

Reageer
gravatar

Wie genoeg geld heeft, zoals ik, heeft een iets ander probleem: een tekort aan dromen om te verwerkelijken. Al geef ik meteen toe dat dit probleem bij mannen, met hun spreekwoordelijke gebrek aan fantasie, nijpender is.

gravatar

oh zijn jullie zo’n site. snel niet goed gekeurde reacties weghalen. wou dat je sites kon blokkeren. deze gaat als eerste. Clickbait.

Reageer
gravatar

Jammer dat er geen mooi aquarium staat met voldoende ruimte voor de vis. Het is maar een foto en waarschijnlijk niet eens echt maar kleine moeite om niet net het foute voorbeeld te geven toch?

Reageer
gravatar

Zoals je kunt lezen, is het een glazen paradijs waar zilvervisjes jaloers op zijn. Laten we eerst die arme zilvervisjes een onderkomen geven. Die verwende goudvissen hebben het al zo goed.