Peppa Pig Nederlands - Officiële Kanaal/YT

Ook Peppa Pig haalt in nieuwe aflevering hard uit naar China

Deze week werd de Amerikaanse animatieserie South Park in China offline gehaald na een kritische aflevering over het Chinese regime. De makers van andere cartoons tonen zich solidair en komen ook met vlijmscherpe kritiek op China.

In de meest recente aflevering van Peppa Pig komt Peppa in contact met een groep Oeigoeren die op het punt staan om naar een heropvoedingskamp te worden gedeporteerd. Peppa Pig laat het er niet bij zitten, en trakteert de mannen op ijs. Daarna steekt mejuffrouw Konijn zichzelf in de brand als daad van verzet waarna de Oeigoeren toch mogen blijven, wat uiteraard gevierd wordt met nog meer ijs.

Ook Brandweerman Sam pakt de satirische handschoen op. In een vlijmscherpe dubbelaflevering gaat brandweerman Sam op vakantie naar Hongkong. Als hij hoort over de protesten, rijdt hij met zijn brandweerwagen naar Beijing en spuit de Chinese president Xi Jinping nat met zijn grote brandweerslang. Die belooft daarop netjes de democratische instanties van Hongkong intact te laten, waarna brandweerman Sam hem zachtjes in zijn nek zoent en fluistert: “Groetjes van de Dalai Lama”.

De genoemde afleveringen zijn vanaf vandaag in alle landen behalve China te zien.

Overleef nu de toekomst met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Doen de japanse tekenfilms al mee? Die ene gorosei uit one piecelijkt wel op gandhi en die ander op een tibetaanse monnik. Mag dat wel in China?

Reageer
gravatar

Doet Peppa ook verzoeknummers?

Graag dan het volgende.
– China tegen Hongkong.
– China tegen Taiwan.
– China tegen alle landen rond de ‘Chinese’ Zee.
– China tegen China.
– Erdogan tegen de Koerden.
– Erdogan tegen Turkije.
– Assad tegen Syrië.
– Putin tegen iedereen behalve waar hij voordeel van heeft..

Even uitrusten…
De rest volgt later.

Reageer