Ververidis Vasilis / Shutterstock

Turkije bereid om troepen naar Noord-Syrië te sturen

‘Oké, wij nemen wel onze verantwoordelijkheid’

Nu de Verenigde Staten dreigen om hun troepen uit Syrië terug te trekken en te stoppen de veiligheid van de Koerden te waarborgen, staat er één land op dat bereid is om zijn verantwoordelijkheid te nemen: Turkije.

De situatie in Noord-Syrië gaat de Turkse president Erdogan aan het hart: “Dat de Verenigde Staten de Koerden aan hun lot overlaten, en de EU weigert om iets te doen, doet me oprecht veel verdriet. Daarom ben ik bereid om 10.000 zwaar bewapende troepen naar de regio te sturen om de rust te bewaren.”

Het doet Erdogan pijn dat het weer van hem moet komen. “De solidariteit tussen de NAVO-bondgenoten is soms ver te zoeken. Iedereen is alleen maar bezig met z’n eigen belangen, zonder zicht te houden op het grote plaatje: het uitroeie- eh, beschermen van alle Koerden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mike Godwin heeft hier een waterdicht excuus om Allah’s water over Allah’s akker te laten lopen, 103 jaar geleden (1915) deed Europa niets toen Jonge Turken onder Atatürk met hulp van Duitsland de genocide op Armeniers organiseerden en 75 jaar geleden was het oorverdovend stil in de Europese politieke arena tpen Duitsland Joden genocideerde. Er is nu weer een nieuwe kans voor Europa om weg te kijklen en Allah’s water over Allah’s akker te laten lopen. Erdogan’s hulpje in huishouding DJ Trump geeft Recep Tayyip en zijn goede vrienden van I.S. nu alle ruimte om hun oude ambacht van genocide weer in ere te herstellen. Met NAVO-wapens en financiële bijdragen van de NAVO-landen. Arme Koerden, maar helaas; als je DJ Trump een hand geeft, moet je onmiddellijk al je vingers natellen.

gravatar

DJ Trump en zijn billenmaat (de alleen op Recept verkrijgbare) Tayyip zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Als de Koerden nu terug gaan schieten verklaart Tayyip -gehuld in krokodillentranen- dat de Koerden Turkije aanvallen en dan moet de hele NAVO ‘t Recepje bijstaan. Want het handvest van de NAVO stelt dat als één land van de NAVO wordt aangevallen het hele gammele bondgenootschap wordt aangevallen. All for one, one for all. Omdat DJ Trump geen enkele moeite heeft met laf verraad, kan Tayyip ons allen een oorlog met oude bondgenoten insleuren. En bij de baard van de Profeet, hij zal daartoe geen middel onbenut laten. Voor iedere Erodogan-Turk in ons land één (1) hete thee, twee (2) paspoorten en twee (2) doorgeladen Kalashnikoffs.

gravatar

De Erwt heeft zijn zondebok voor Turkijes problemen gevonden.
Eens kijken of Assad het hier mee eens is, en of de Turkse bevolking het ook nog leuk vind als de lijkenzakken terug komen.

Reageer
gravatar

In deze omstandigheden onder de dreiging van een nieuwe wereldoorlog is duidelijk hoezeer we de president van de Verenigde Staten nodig hebben.

gravatar

(…) 10.000 zwaar bewapende troepen (…) ?
In onze taal is een troep een groep mensen of dieren die bij elkaar horen. Mijn vraag is hoeveel soldaten of man- en vrouwschappen Erdogan erop uit stuurt om Basken uit te moorden.

Reageer