BlueSkyImage/Shutterstock.com

Volwassen man heeft overal ‘vriendjes’

‘Ik heb daar nog wel een vriendje zitten’

Dirk leunt grijnzend achterover en verzekert alle aanwezigen: “Geen probleem hoor, ik heb daar nog wel een vriendje zitten.” Hij is nu 56 jaar, maar Dirk heeft overal vriendjes.


Als je iets voor elkaar wil krijgen, heeft Dirk nog wel een vriendje ergens. “Oh ja Evert, ja dat is een vriendje van me. Goeie kerel wel. Hij kan je wel helpen ja.” Hij vertelt meerdere anekdotes die bevestigen dat Evert een vriendje is.


Zelfs in de hoogste kringen van de samenleving lopen vriendjes van Dirk rond. Van het Koninklijk Huis tot elke Raad van Bestuur – “alleraardigste kerel” – “jaja, daar heb ik nog wel een vriendje ja.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Benieuwd wie Dirk in Het Koninklijk Huis als vriendje heeft: Maxima, Willem of de dienstdoende majordomus. Jochem van den Berg legt hier op een tactvolle, diplomatieke manier de symbiotische relatie tussen Het Koninklijk Huis en het nationale bedrijfsleven bloot.

Reageer
gravatar

Het werkt net als in de VVD en de Rotary: de mannen op zich zijn rijk en zeer van zichzelf vervuld, maar ze blijven aards vanwege hun lading gecumuleerd geld; maar hun vrouwen vliegen in hoger sferen; zij zijn gevuld met hete lucht, niet alleen in hun hersenpan. Geïnspireerd door deze mutatie hebben de Gebroeders Montgolfièr eertijds hun heteluchtballon ontworpen.

gravatar

Ik moet hierbij zomaar weer denken aan de politiek van Schouwen-Duiveland.
De nieuwe elite rond Mondragon in Zierikzee.
De gemeenteraad en B&W voelen zich niet meer zo thuis in het gemeentehuis dat ze al grotendeels ontmanteld hebben. De burgers zoeken het maar uit.

Reageer
gravatar

Ja zo doen we dat. Chique.
De suites van Hotel Mondragon zijn vooral geschikt als bordeel.
Curieus. Destijds toen Mondragon het eiland betrad was de soldij op en begonnen de soldaten te muiten. Er kwam dus vrede. Er werd niet gevochten.
Natuurlijk werden toen wel de Zeeuwse vrouwen ingerekend.
We herinneren ons de verkrachtingen. Ouwe koeien uit de sloot.
Maar die tijd is voorbij: Mondragon (wordt wel al te zeer geromantiseerd).
Maar het is voor het geld.

gravatar

Ik heb eerder nooit helemaal de ietwat militante houding van de eilanders begrepen.
Maar die doet me denken aan de Spaanse soldaten die zeiden ‘waar blijft m’n geld?!’.

gravatar

En later had je weer iets met Fahrräder. Had ook wat met een bezetting te maken. Heeft iemand bij dit onderwerp nog een Latijnse, Engelse, Franse of Duitse gevleugelde uitdrukking om indruk mee te maken?

gravatar

Heer Hulp etc., Dat bericht was niet van mij, maar van de fantasieloze, irritante en onhebbelijke imitator, die om onbekende reden mij en mijn familie al jaren stalkt.