John Abbate / Shutterstock

E-smoken stuk populairder nu blijkt dat je er ook dood aan gaat

Overstappen ineens een optie

E-smokers waren lange tijd het lachertje onder de sigaretten, maar sinds naar buiten is gekomen dat je er ook dood aan gaat, is het snel populairder aan het worden. Veel rokers stappen over.

“Ik vond de e-smoker eerst maar niets”, zegt de 34-jarige Sasja. “Het ziet er een beetje gek uit en je gaat er niet van stinken. Maar sinds ik weet dat je er ook gewoon aan overlijdt, ben ik er anders over gaan denken. Roken gaat mij puur om het gezondheidsrisico.”

Ook de 54-jarige Harm is na lang wikken en wegen overgestapt. “Volgens mij is het roken van sigaretten nog steeds een stuk ongezonder, dus ik moest er wel even over nadenken. Maar zo’n mysterieuze longziekte klinkt wel té interessant om aan me voorbij te laten gaan. Ik ga gewoon kijken waar ik over vijf jaar sta, en vooral of ik dan nog sta. Zo ja: dan stap ik weer terug over op sigaretten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De obsessie waaraan de burgers hun nieuwe moraal ophangen.
Net als net AIDS.
Even effectief en zinloos als CERN. Een buurvrouw was er ook geweest, ze wilde scoren hoe wetenschappelijk ze was, enkel verkwisting.

Reageer