Boeren massaal naar Den Haag voor feestelijk afscheid Marianne Thieme

Honderden tractoren zorgden vandaag voor files en ongeregeldheden rond Den Haag. Ze waren onderweg naar het feestelijke afscheid van Marianne Thieme. De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren zwaait af en werd door de boeren nog 1 keer in het zonnetje gezet.

“Door Thieme stonden wij eindelijk weer eens vol in de spotlights”, vertelt varkensboer Jeroen Hendriks. “Prachtig hoe zij zich altijd hard heeft gemaakt voor het welzijn van onze productiemiddelen. Dan moet je zo iemand ook bedanken als ze weggaat.”

Ook Johan Varensdijk, tot voor kort eigenaar van vijftienduizend kippen, vindt dat Thieme een prachtig afscheid verdient. “Vanochtend zag ik allemaal collega’s in hun trekkers op de snelweg toeteren voor Thieme. Met vreugde, natuurlijk, maar ook met een zekere melancholie. Overigens ben ik van mening dat de bio-industrie nog steeds bestaat.”

De festiviteiten begonnen nog met enige ongeregeldheden. De belangstelling voor het afscheid bleek groter dan verwacht en er werd een hek platgereden door een tractor. Inmiddels zijn de gemoederen bedaard. Om 13:00 zal Thieme worden uitgezwaaid met het feestelijk verbranden van 2600 varkens.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het woord “spotlight” bekent gewoon “schijnwerper”.
Voorbeelden:
“De boeren staan vandaag in de schijnwerper”
“De schijnwerper is vandaag gericht op de boeren.”

Het toevoegen van de suffix “licht” (schijnwerperlicht) is alleen verplicht tijdens zonsondergang en daarna. Men kan dan zeggen:
“De boeren staan vanavond in het licht.”

Reageer
gravatar

“De boeren staan vanavond in het licht” is onjuist. De veeboeren zijn tegen de avond allang naar huis om hun koeien te melken of hun kippen/varkens te voederen. De rest moet van hun man of vrouw op tijd thuis zijn om spruitjes te schillen voor het avondeten.

gravatar

Dat wij, boeren, worden weggezet als milieuvervuiler doet ons veel pijn. Wij hebben hart voor het milieu, waarin wij allen leven!

Het doet ons dan ook verdriet dat een kwaliteitsmedium als De Speld niet vermeldt dat de barbecue van 13.00 uur een milieuvriendelijke barbecue is: er wordt steenkool met 10% biomassa gebruikt!

Reageer