Studio Speld / Shutterstock

E-vredespijp in opkomst bij indianenstammen

Volgens sommigen gaat een oude traditie verloren, anderen spreken juist van een gezond alternatief. Feit is dat steeds meer indianen overstappen op de e-vredespijp.

Kuchende Buffel, opperhoofd van de Tonghanyatu-stam: “Je wil natuurlijk vrede sluiten, maar je wil dat ook een beetje verantwoord doen. Aan vrede met longkanker heb je niets. Daarom zijn wij sinds kort overgestapt. De vijand keek ons aanvankelijk een beetje raar aan, maar uiteindelijk heeft hij de e-vredespijp geaccepteerd.”

E-vredespijpen met hippe smaakjes als Sugary Shalom, Pax Mongolica en Vrede van Münster-Kaneel doen het vooral goed bij jonge indianen. “En vrede onder de 18 jaar was hiervoor ook praktisch onmogelijk. Nu er geen tabak meer in zit pakken we dus ook de kindersterfte aan.”

Trendwatchers zijn nog wel verdeeld over de levensduur van de e-vredespijp. “Het zou zomaar kunnen dat het gewoon een rook-hype is, net als snuiftabak, of makreel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De voorzitter van het inlichtingencomité van het Amerikaanse huis van afgevaardigden besloot met een morele les voor Oekraïne, de hoop uitdrukkend dat hij daar ook gezien zou worden, en dat dit een voorbeeld is van echte democratie. Ik weet het nog niet, als beleidslijn de wapenleveranties aan dat land. Inmenging? Ze probeerden te scoren met hun obsessie met Rusland (en de Rusland probe) waardoor ze nooit tijd hadden voor hun eigen volk en niets anders meer kennen, zodat niemand meer weet wat dat is waar grof misbruik van gemaakt is. De eerste die zei dat de hele politiek vanaf Reagan fout was, was Trump. En hij had gelijk. Maar er is al door te veel mensen misbruik van gemaakt.

Reageer
gravatar

Ja ja, en dat terwijl Klukkluk in 1980 al was gestopt met roken. Die paar gesubsidieerde indianen die nog over zijn, zitten allemaal gegroepeerd in een reservaat ter grootte van het openluchtmuseum.

Reageer
gravatar

Foppe, stop g.v.d. met mensen nazi’s te noemen! Weet jij wel hoe erg nazi’s waren en neonazi’s zijn? Zeker de oorlog niet meegemaakt?

gravatar

De media zijn nu al zat van het bloed van Trump.
Ze rukken zich af op Nixon. En zelfs Bill Clinton, nu goede vrienden met de Bush familie, schijnt zijn bescheidenheid vergeten te zijn.