Studio Speld / Shutterstock

Nederlands leger schaft Swaptank aan

Het Nederlandse leger moet vernieuwen, maar er is weinig budget voor het kopen van nieuw materiaal. Defensie heeft daarom besloten tot de aanschaf van een Swaptank: een tank die gehuurd wordt voor een maandelijks bedrag.

“Een tank onderhouden is voor ons veel te duur”, zegt minister van Defensie Ank Bijleveld. “Maar een Swaptank kun je gewoon inruilen als die kapot is. Ideaal voor een leger met een beperkt budget.”

Volgens Bijleveld is een bijkomend voordeel dat de tank goed opvalt. “Met die blauwe rupsbanden herken je ‘m heel makkelijk waardoor je ‘m nooit kwijtraakt op het slagveld. Bovendien heeft de tank aan de voorkant een zwart rekje waar net niks op past. Ideaal voor als je niks mee wilt nemen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zit er niet ook een zendertje in zodat het bedrijf ‘m altijd terug kan vinden? Wel zo handig om het overzicht in de wapenhandel te bewaren. Dan weet je ook waar er al voldoende staan en waar je er nog wat reclame voor kunt maken

Reageer
gravatar

Generaal, wij kunnen u een goede aanbieding doen voor deeltanks. Gewoon samen met de buren, via een handig appje te reserveren.

Mocht daar onverhoopt ruzie uit ontstaan, kunnen onze collega’s van Greenbombs en Greenjets u verder helpen!

Bel ons even!

gravatar

Jaja goedkoop is duurkoop, rekent u de maandjes rijplezier maar eens bij elkaar op. Aan de andere kant: zo’n tank heeft ook altijd wat, en je kunt ze werkelijk geen nachtje onbeheerd op het slagveld laten staan.. T’is wel een heel kaal model, ik zou bijvoorbeeld de versnellingen erg missen.

Reageer