Defensie, CC0, via Wikimedia Commons

Grootste militaire oefening ooit: normaal doen tegen de vrouwen

Duizenden korporaals, kolonels, kapiteins, soldaten en mariniers doen deze week mee aan de grootste Nederlandse militaire oefening uit de geschiedenis: normaal doen tegen vrouwen, met name de andere vrouwen in het leger. Doel van de oefening is om goed voorbereid te zijn op de groeiende aanwezigheid van vrouwen binnen defensie.

Voor de militaire oefening kan plaatsvinden, zullen de militairen eerst moeten trainen met hun eigen divisie. Dit om de uiteindelijke oefening zo soepel mogelijk te laten verlopen. De trainingen bestaan onder andere uit hoe je een vrouw niet moet uitschelden, hoe je een vrouw niet seksueel intimideert en hoe je een vrouw niet betast. Het zijn geen makkelijke opgaven, want slechts een deel van de meest gedisciplineerden en gemotiveerden bij defensie slaagt voor deze tests.

Een trainingsvoorbeeld: militairen moeten in de rij staan terwijl een vrouw langsloopt. Wie het lukt om gedurende vijf volle minuten niet te fluiten of iets te roepen over haar benen, heeft de training doorstaan en mag door naar de volgende training: een vrouw niet negeren.

Alumni-officier Niels Polder begeleidt de militaire oefening. Hij zet een bord neer en pakt een grote zwarte viltstift en schrijft de letters uit: H-A-L-L-O. De militairen worden geopperd hetzelfde te doen en dit aan een vrouwelijke cadet te laten zien. Wie per ongeluk ‘H-O-E-R’ opschrijft, moet 500 push-ups doen.

Hoewel er weinig budget is gemoeid met de operatie, is de verwachting wel dat normaal doen tegen vrouwen ontzettend veel inspanning gaat kosten van de mannen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De grootste ooit is weliswaar inmiddels ingeburgerd, maar nog steeds een lelijk anglicisme, dat zelfs in het Engels getuigt van verregaande luiheid.

Reageer