Saillant detail valt vies tegen

Het zou een welkome verfrissing zijn in de opsomming van algemene zaken en kleinigheidjes. Maar wat werd beloofd viel vies tegen: zo saillant was het detail helemaal niet.

Een detail was het wel. Het betrof in de verste verte geen hoofdzaak, maar meer een bijkomstigheid als aanvulling op de kern. Als bieslook in tzatziki. Knoopsluitingen op jaszakken. Mobiliteitsbeleid in de regeringsagenda. Details. Micro-elementen. Einzelheiten.

Toen de suggestie echter werd gewerkt dat het óók nog saillant was, begon het ge’oeh en ge’ah. De verwachtingen raakten hooggespannen. Het is en blijft tenslotte een connotatie die je niet aan elk willekeurig bagatel vastplakt. Meer uitzondering dan regel. Maar toen Jannie over de brug kwam was de ontgoocheling groot: het detail bleek zo saillant als een zwabber.

Op tafel stond geen rabarbermoes; het was compote.

Jammer, Jannie. Volgende keer is je detail hopelijk saillanter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Terzakie:
Munt combineert men met peper en witte kleurstof.
Sommige vrouwen verbranden levende takjes munt in heet water in de vreemde veronderstelling dat dat thee zou opleveren.

Griekse yoghurt behoort te worden gecombineerd met vooral knoflook, geraspte komkommer, olijfolie, dille en peterselie.

gravatar

Dit is nou niet bepaald een stikstof-neutraal schrijfseltje geworden. Vele happen verse lucht zijn er voor nodig geweest om het niemendalletje gestalte te geven. In die mate zelfs dat Thierry Baudet hier nog een puntje aan kan zuigen.

Reageer