BestPhotoStudio / Shutterstock

Anna (6) kan niet wachten tot ouders oud genoeg zijn om zich niet meer druk te maken om roetveegpiet

“Het is leuk, zo’n Sinterklaasfeest, maar het kost je ook een berg energie.” De 6-jarige Anna Zandberg geeft toe dat ze niet kan wachten tot haar ouders de leeftijd hebben bereikt dat ze over hun obsessie met roetveegpiet heen zijn. “Ach, het hoort bij deze tijd. Hun vrienden en vriendinnen zijn er ook allemaal van september tot en met de intocht mee bezig. Over een paar jaar groeien ze er wel overheen.”


Vanaf de eerste dag van september kunnen Anna’s ouders geen genoeg krijgen van het Sinterklaasnieuws. “Dan zitten ze met natte haartjes vanaf het kleed naar het achtuurjournaal te kijken en luid te roepen als Rob Trip in beeld komt en vertelt dat er dit jaar alleen maar roetveegpieten meedoen aan de intocht. ‘Roet Trip!’ roepen ze, en dan zingen ze ‘Liever een Piet met bloed dan roet op z’n snoet!’. Hebben ze zelf bedacht met Mick’s Rijmwoordenboek, zo schattig.”


Toch moet Anna bekennen dat ze niet kan wachten tot haar ouders deze fase ontgroeid zijn. Haar nachtkastje puilt uit van de spandoeken en pamfletten. “Zwarte Piet met cadeautjes, Zwarte Piet op een snelweg, Zwarte Piet met het afgehakte hoofd van een regenboogpiet. Ze zijn de hele dag aan het kleuren en tekenen en vragen dan of ik ze mee naar school kan nemen. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om te vertellen dat er op mijn school helemaal niemand bestaat die zich druk maakt over Zwarte Piet. Dus ik ben elke nacht een uur bezig om ze weer brieven terug te schrijven.”


Volgend jaar gaat Anna het ze vertellen, heeft ze besloten. “Ik heb het met klasgenootjes besproken waarvan de ouders ook nog in Zwarte Piet geloven. We denken dat ze er volgend jaar wel oud genoeg voor zijn. Anders zijn ze straks ook de enigen die nog geloven, en dat vinden we een beetje zielig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Anna heeft vast ook wat zwarte pietjes in de klas zitten. Daardoor maakt dreigen met ‘zwarte piet kijkt mee’ veel minder indruk.
Nederland en Europa wordt volgestouwd tot ergens de maat vol is en de bom barst. Met dank aan politici die niet aan hun burgers denken.

Reageer
gravatar

Dat wordt weer heerlijk deugen dit jaar.
Wisten jullie trouwens dat Justin Trudeau racist is? Die heeft 18 jaar geleden een keer als Aladdin meegedaan aan een gekostumeerd bal op de school waar hij toen les gaf, met als thema: Duizend en één nacht. En toen heeft hij zijn gezicht geschminkt. Nou, hij had net zo goed meteen een snorretje kunnen laten staan hoor.

Reageer
gravatar

Ik ben ook dit jaar weer te boeken voor uw talkshow. Mijn tarief bedraagt € 2.500,- excl. BTW voor een uitzending van een half uur, en exclusief reis- en verblijfkosten. Neemt u voor nadere informatie gerust contact op met mijn impresariaat.

Reageer
gravatar

Oh heerlijk avondje is alweer bijna gekomen….
Kan niet wachten om ons land, onze rechten, onze normen, onze waarden te verdedigen. Eerst die jong op bed smijten en dan de hele avond los op Facebook. Jottem!