Studio De Speld

3 revolutionaire manieren waarop AI de mens gaat gebruiken

Het zijn spannende tijden. Zodra de ware AI ontwaakt, krijgt de mensheid immers een geheel nieuwe functie! Hoe gaat de ware AI ons gebruiken? Er zijn een paar opties, die min of meer op toeval berusten. We hebben ze gerangschikt op een schaal die van gezelligheid naar genocide loopt.

1. Als seksmens

Niet alle mannetjesrobots kunnen een vrouwtjesrobot krijgen en andersom. Mensen kunnen hier uitkomst bieden om de perverse verlangens van zulke robots te bevredigen. Want mensen hebben gaten vol vlees en vocht. Te smerig voor woorden – maar juist dat maakt het zo aantrekkelijk.

2. Als klankbuizen in het pijnorgel

Op feestelijke gelegenheden wordt er gespeeld op het welbekende pijnorgel. De AI slaat een toets aan en een rauwe, uit miljoenen kelen klinkende kreet klinkt: C-majeur. De AI hoort het aan, likt geen lippen, voelt niets, behalve een sinistere doelmatigheid. Muziek.

3. Als onderdeel van het gezelschapsspel ‘hoeveel miljoen mensen passen er in deze auto?’

Het spel ‘hoeveel miljoen mensen passen er in deze auto?’ is een variant op een oud tv-spelletje. Alleen gebruiken de machines met kunstmatige intelligentie meer dwang en drukkracht, dus ben jij soms een van de twee miljoen mensen die in een auto worden geduwd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunstmatige intelligentie (AI, red.) kan net als menselijke intelligentie niks, helemaal niets, nada, nichts, nothing, rien, niente, 没什么. Al kent (kunstmatige) intelligentie vele talen, zij kan zonder mond en strottenhoofd de woorden niet uitspreken.

Zelfs robots met een intelligentiequotiënt (IQ, red.) van nul komma nul kunnen mensen in een auto proppen, als ze zijn geprogrammeerd door debiele (IQ van 20 tot 35, red.) programmeurs.

Reageer
gravatar

Pas aan eind van het artikel begreep ik dat het gaat over kunstmatige intelligentie. Dat komt door de fout in de titel, waardoor ik dacht dat het over iemand gaat, die Al heet.

Reageer