Gill Copeland / Shutterstock

Pretpark opent achtbaan gebaseerd op Brexit

Heuglijk nieuws voor abonnementhouders van pretpark Eleven Stars in Hellevoetsluis: de meest spectaculaire achtbaan van Europa is vandaag geopend. Er wordt geadverteerd met ‘de meest onvoorspelbare en raadselachtige rit op achtbaan-gebied tot nu toe’.

Woordvoerder van Eleven Stars, Sanne Beuverland: “Je ervaart de Brexit als nooit tevoren: het nodeloze referendum van Cameron, de demagogie van de referendumcampagne, de uitslag, het aantreden van May, het uitroepen van nieuwe verkiezingen van May, het verliezen van die verkiezingen, vele reizen naar Brussel zonder resultaat, drie keer de parlementaire afwijzing van het May-akkoord, het aftreden van May, aantreden van Johnson, het dreigen met no-deal, de aangenomen wet die no-deal voorkomt, het parlement buitenspel zetten en dan de vrije val.” 

We moeten zeggen, de achtbaan maakt zijn beloftes waar. Kurkentrekkers, loopings en kilometerslange vrije vallen volgen elkaar in rap tempo op. Mensen stappen er vrijwillig in maar hebben daar in de meeste gevallen al snel spijt van. Ze trekken aan de veiligheidsbeugels waar ze zichzelf met al hun democratische kracht in hebben opgesloten, maar ze kunnen geen kant op. En het karretje blijft maar gaan. Je voelt de tranen van Theresa May over je heen storten en hoort de gulle lach van Johnson door de speakers in het karretje. Hysterisch gegil volgt: stoppen gaat niet meer, de schade beperken nog wel.

De handrem gaat opnieuw van het karretje, een nieuwe vrije val wordt ingezet en de bumpy ride lijkt tot een tragisch einde te komen. Maar tegenbeweging komt nu zelfs vanuit de eigen partij en Johnson begint te wankelen. De hoop op een zachte landing is er nog steeds, maar is allerminst zeker.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *