Studio Speld / Shutterstock

Nieuwe smaken fluor moeten kinderen naar tandarts brengen

Het is voor veel kinderen een nachtmerrie: de fluorbehandeling bij een tandartsbezoek. Met het introduceren van nieuwe smaken fluor hoopt een aantal tandartsen het tandartsbezoek onder kinderen te bevorderen.

Tot voor kort werkte tandarts Rudolf Berenklauw nog met de klassieke fluorsmaken zoals appel, aardbei of munt. Smaken waar de kinderen van nu het niet meer voor doen. “Als je kijkt wat kinderen tegenwoordig consumeren zie je dat ze heel andere dingen lekker vinden. Daarom hebben wij nu de smaken Monster Energy, frikandelbroodje en Jamaica reggae chicken. Zo wordt de fluorbehandeling een stuk minder vervelend.”

Als de smaken aanslaan worden daar eventueel nog nieuwe smaken aan toegevoegd, zoals Fortnite-smaak of Max Verstappen-smaak. “Maar we kunnen het tandartsbezoek ook op andere manieren aantrekkelijker maken voor de jeugd, bjivoorbeeld door minder over tanden en poetsen te praten, en meer over de nieuwste hip hop.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *