Shutterstock / Elnur

Shutterstock / Elnur

Patiënt zet tandarts schaakmat door bij binnenkomst te vragen of hij zelf eigenlijk wel flost

“Heb je wel geflost?”, vraagt Djuna (24) bij binnenkomst meteen op dwingende toon aan haar tandarts, Arend-Wouter van Vliet. De afgelopen jaren moest ze zelf altijd hakkelend toegeven dat ze niet had geflost. Nu zijn de rollen omgedraaid en heeft ze hem schaakmat gezet.

“Ehh, ja, nou ja, geflost, ik, ehh”, stamelt tandarts Van Vliet. “Ik weet dat het belangrijk is, maar…” Hij stopt met praten. “Dus je hebt het niet gedaan?”, vraagt Djuna dreigend. “Niet zo slim, hè. Wil je tandplak? Wil je bloedend tandvlees? Nou? Wil je dat je uiteindelijk doodgaat omdat je te lui was om één minuut per dag te flossen? Nou?!”

“Zullen we het over iets anders hebben?”, vraagt Van Vliet wanhopig terwijl hij Djuna richting de tandartsstoel dirigeert. Na drie ijzig stille minuten mag ze weer naar huis, zonder een woord over haar flosgedrag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De grote vraag is momenteel of de val van Rutte en zijn ministers komt door voor en na elk debat onvoldoende spoelen met mondwater. Zonder alcohol en met fluor uiteraard.

Reageer