Shutterstock /wavebreakmedia /Billywolf

Shutterstock /wavebreakmedia /Billywolf

Tandarts legde jarenlang tanden van patiënten onder eigen kussen voor tandenfee

Oplichter verdiende tienduizenden euro’s aan tandenfeepremies

Een tandarts die al vijftien jaar actief is in Gorinchem is op heterdaad betrapt met andermans tand onder zijn kussen. Na nader onderzoek blijkt dat de man al jarenlang premies opstrijkt bij de tandenfee door tanden van zijn patiënten onder zijn eigen kussen te leggen. Hoeveel hij hier mee opstreek is niet precies bekend, maar de politie spreekt van tienduizenden euro’s.

Een van de gedupeerden is Anita (gefingeerde naam). Ze was zich van geen kwaad bewust, totdat een buurvrouw haar erop wees dat ze het recht heeft om haar eigen tanden mee te nemen en onder haar kussen te leggen. “Als kind liet ik vier melktanden trekken bij deze man. Ik heb die tanden nooit teruggezien. Nu ik er beter over nadenk, denk ik: jeetje, misschien ben ik toch wel een aardig bedrag misgelopen.”

Wat er met de tandarts gaat gebeuren is onduidelijk. Het is geen uitgemaakte zaak dat hij vervolgd kan worden, mede omdat de tandenfee niet bestaat. De tandenfee wilde zelf niet reageren op wat in Gorinchem nu al ‘toothgate’ wordt genoemd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Correctie van de titel:
“Tandarts trok jarenlang tanden van patiënten voor kussen van de tandenfee”

Natuurlijk tijdens de coronapandemie. niet recht op de bek.

Reageer
gravatar

Het is wellicht Jaap niet opgevallen dat men zelfs in Gorinchem Nederlands spreekt op wat import na, maar die lieden spreken doorgaans geen Engels.

Overigens bestaan tandenfeeën wel degelijk. Ze worden meestal aangesproken met “mama”.

Reageer