Youtube.com / Rafiek de Bruin

Grapperhaus in opspraak: minister was niet ‘verbijsterd’ maar ‘geschokt’

Kamer onthutst

Minister van Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus is in de Tweede Kamer onder vuur komen liggen. Tegenover de Kamer verklaarde hij eerder ‘verbijsterd’ te zijn over radicaal-islamistische lessen op salafistische scholen maar uit interne documenten is gebleken dat hij in werkelijkheid ‘geschokt’ was.

D66-fractievoorzitter Rob Jetten is onthutst door de onthullingen. “Wat in die weekendscholen wordt onderwezen is verbijsterend, maar ik begrijp dat de minister daar zelf heel anders over denkt. Ik sta daar versteld van en dat doet bij mij de vraag rijzen of de minister deze zaak wel serieus genoeg neemt.”

Ook SP-fractievoorzitter Marijnissen is met stomheid geslagen. “Dit is niet uit te leggen. Nu is het geschokt, eerder was het verbijsterend. Ik vind dat onstellend. Kunnen wij de minister nog wel vertrouwen?”

Grapperhaus heeft inmiddels laten weten dat hij intern weliswaar had verklaard dat hij ‘geschokt’ was, maar dat hij in werkelijkheid ‘ernstig geschokt’ bedoelde.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die hebben zo te zien nog niet erg goed geholpen. Maar politici moeten van elk middel eerst ‘een spiegel opbouwen’ en dat duurt hooguit een kabinetsperiode. Verder is de politieke semantiek een apart vak, dus hooguit Frits Wester kan uitleggen wat Ferd Grapperhaus nou precies bedoelde. Of Ferd’s vrouw: Ferdinand praat namelijk in zijn slaap Zijn monologen worden vastgelegd en voorgelezen in confessionele kringen en EO-Landdagen..

gravatar

Mannen, hè, die raken zo snel geëmotioneerd …. Overigens staat er een foutje in het artikel. Jan Marijnissen zal best verbijsterd en zo zijn geweest, maar hij is toch echt geen SP-fractievoorzitter meer. Ach ja, geschreven door Jos en niet door Josje, dan krijg je dit soort malle vergissingen.

Reageer
gravatar

Ik kan me voorstellen dat u met uw focus op mannen vergeet dat er ook vrouwen zijn met de achternaam Marijnissen. Een dergelijke vrouw is tegenwoordig fractievoorzitter van de SP, en haar voornaam is Lilian.

gravatar

Omdat Lilian vrouw is is het onmogelijk dat zij zo heeft gereageerd. Uiteraard had u daar als man nooit zelf op kunnen komen. Daarom leg ik het u graag nog even nader uit.