Fortyforks / Shutterstock

Man zuigt laatste beetje vreugde uit leven door koken ‘mealprep’ te noemen

Het is de 30-jarige Dave van Driel gelukt het laatste beetje vreugde uit zijn leven te wringen. De Bosschenaar noemde het koken van zijn avondmaaltijd ‘mealprep’.

“Ik zie mijn leven als een citroentje waar ik net zo lang en hard in knijp tot de allerlaatste druppel eruit loopt”, legt de pezige Van Driel uit. “Koken is natuurlijk niet alleen het bereiden van van noodzakelijke maaltijden, het zit vol cultuur en traditie, gezelligheid, het kan meditatief werken, een vorm van voldoening geven die je nergens anders vindt. Dus ik dacht: cut the fat. Dat kan er allemaal uit. Laten we het volledig benaderen vanuit productiviteit en het mealprep noemen.”

Van Driel bereidt zijn maaltijden voor de hele week daarom in een keer, legt hij uit terwijl hij roert in een pan vol kikkererwten. “Koken is noodzakelijke arbeid. Uiteindelijk moet het 1 grote voedzame drab worden, verdeeld over 14 tupperwarebakjes, voor middag en avond, die ik dan efficiënt en zonder enige vreugde naar binnen kan slobberen, exact op de tijd die in mijn agenda staat. Geen verrassingen, geen plezier.”

Nu het laatste beetje vreugde uit zijn leven gewrongen is, kan Van Driel zich richten op waar het echt om draait in het leven: squats.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *