AN_PHOTOWORKS/Shutterstock.com

In museum FOMO staat het mooiste kunstwerk altijd in een andere zaal

Wie nog niet in FOMO is geweest, die mist iets. In dit Amsterdamse museum staat het mooiste kunstwerk altijd in een andere zaal. “Natuurlijk, deze werken zijn ook best aardig”, vertelt een woordvoerder van het museum, die ons een rondleiding geeft. “Maar in de kamer hiernaast hangt het mooiste werk.”

Die kamer maakt deel uit van de populaire tentoonstelling van Jeau Tincolas. “Een goede expositie, die vooral leunt op de video-installatie in de grote zaal”, legt de woordvoerder uit. “Die zaal is vandaag helaas gesloten, maar je kunt een andere dag altijd terugkomen. En het treft: vandaag is de laatste dag om de werken te zien.”“

Ik kom hier altijd graag”, vertelt bezoeker Fons. “Het schijnt dat er weer hele mooie dingen hangen, die je gezien móét hebben. Jammer dat ik het net moest missen, en ik zou morgen zeker terugkomen, als ik dan niet elders verplichtingen had!”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *