Maciej Olszewski/Shutterstock.com

Nieuwsgierige, levenslustige wesp verdrietig dat hij steeds wordt weggejaagd

'Ik heb gewoon nooit goed besef van iemands persoonlijke ruimte'

Benny is een echte ‘mensenwesp’: nieuwsgierig en goedmoedig, altijd in voor wat contact. Voor veel mensen is zijn enthousiasme iets te veel van het goede. “Ik vlieg naar mensen toe en dan ben ik zo van He! He! Wat heb je? Wat heb je op je lip? Is dat suiker? Is het zoet? Ja he? Zoet he? Is het zoet? Laat eens proeven? En dan ben ik er inmiddels aan gewend dat mensen me wegjagen. Jammer! Het steekt, dat mag je best weten. Ik lach, maar van binnen huil ik!”

Benny probeert zich er niet door te laten ontmoedigen, maar makkelijk is dat niet altijd. “Iedere ochtend sta ik weer vol goede moed op. Dan denk ik: yes, Benny, het is weer een mooie dag, eens kijken wat de mensen nu weer eten en aan het doen zijn en waar ze zijn, op terrassen en leuke plekken enzo! Ik hou zo van ze! Ik wil bij ze zijn! Dan ga ik lekker vliegen van zjoemmmmm en dan wil ik alles van de mensen weten! En dan jagen ze me de hele tijd weg. Soms steek ik dan per ongeluk iemand. Dat is een heel gek instinctief iets. Dan zeg: ooo, shit, sorry! Sorry! Maar voor ik het ooit kan goedmaken zijn mensen me alweer aan het wegjagen. Of ze willen me doodslaan. Ja. Ja. Ik vind dat heel verdrietig! Sorry mensen!”

Als Benny thuiskomt is er van die levenslust weinig meer over. “De hele dag door krijg ik het gevoel dat niemand iets met me te maken wil hebben. Dat doet iets met je. In het nest voelen ze het ook aan me. Dan vragen ze: is het vandaag gelukt contact te zoeken Benny? En dan knik ik van nee met mijn antennes en ga ik uit het nest naar de sterren staren. Dan laten ze me vaak even met rust. Ze weten dat ik dan verdriet heb.”

Benny weet wel waar het aan ligt. “Ik heb gewoon nooit goed besef van iemands persoonlijke ruimte. Maar dat is niet zo makkelijk te veranderen. Ik probeer me de hele tijd aan te passen, zweef eigenlijk voortdurend heen en weer in de hoop dat ik de juiste afstand te pakken heb. Maar mensen reageren dan alleen maar geïrriteerder, lijkt het. Misschien lukt het op een dag!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat honing jatten is inderdaad zeer dieronvriendelijk!
In de eco-winkels durven ze dat zelfs “biologische” i.p. v. sadistische honing te noemen.
😉

gravatar

Wij voelen als vliegen aan wat Benny de Wesp moet voelen. Ook wij worden door mensen niet begrepen, terwijl wij toch gek zijn op hun fecaliën (stront, red.).

Reageer
gravatar

Beste vliegen en wespen, ik lijd met jullie mee. De vrouwen jagen me weg zodra ze me zien. Ik ben blij dat Donald Trump niet verkiesbaar is in Nederland …