Shutterstock / Aaron Amat

57-jarige heeft eindelijk genoeg werkervaring voor eerste baan

Het is Thomas Meder dan eindelijk gelukt: meer dan 30 jaar na het afronden van zijn studie sociale wetenschappen heeft de 57-jarige eindelijk genoeg werkervaring opgedaan om aan zijn eerste baan te beginnen.

“Ik heb er mieters veel zin in”, jubelt de Amsterdammer over zijn aanstaande functie als juniortrainee bij een marktonderzoeksbureau. Sinds 1988 heeft hij meer dan 1400 sollicitaties de deur uit gedaan – maar wegens zijn gebrek aan werkervaring slaagde hij er nooit in een baan te bemachtigen.

Nu staat hij voor het eerst op eigen benen. “Eindelijk kan ik uit huis gaan en hoeven papa en mama niet langer mijn broek op te houden”, vertelt hij trots.

Thomas kon de belangrijke stap nemen omdat hij in de afgelopen decennia 247 stages heeft gevolgd en twee jaar vrijwilligerswerk heeft gedaan in Australië. “Strikt genomen voldoe ik daarmee nog steeds niet aan de eisen, maar de werkgever heeft een oogje toegeknepen”, legt Thomas uit.

De komende tijd zal uitwijzen hoe het werkzame leven Thomas gaat bevallen. “Maar ik maak me daar niet zo’n zorgen over”, vertelt Thomas. “Als het tegenvalt, ga ik gewoon vervroegd met pensioen.”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het punt is dat na #MeToo mannen op hun werk geen interacties meer aangaan met vrouwen, deze mensenkennis wordt door feministen uitgelegd als wraak. Daarnaast is men minder geneigd vrouwen in dienst te nemen voor werk waar nauwe interactie nodig is, en is men minder geneigd aantrekkelijke vrouwen in te huren die immers sneller last hebben van intimidatie. Hierdoor is er werk vrijgekomen voor mannelijke sociologen.

Reageer
gravatar

Dit is de ideale leeftijd voor je kind om uit huis te gaan aldus een bekend Damesweekblad. Nu alleen nog een eigen huurwoning, over pakweg 20 wachtjaar mag u reageren op aanbiedingen met weinig/geringe slaagkans.

Reageer
gravatar

Wij hebben nog vakkenvullers nodig. Een sociale baan, want je hebt altijd veel lol met je even jonge collega’s, en klanten komen op je af met de vraag waar de prei ligt. Dat geeft zo veel voldoening.

Reageer