Alexey Pevnev/shutterstock.com

Dierentuin brandt tapirhok plat voor realistischer weergave Amazonewoud

Dierentuin Bushlands heeft een groot deel van het tapirhok platgebrand. De zoölogische tuin wil op die manier een zo realistisch mogelijke weergave van het Amazonegebied bewerkstelligen.

“Wij proberen onze dieren zo veel mogelijk in hun natuurlijke omgeving te huisvesten. In het geval van de tapirs, jaguars en capybara’s betekent dat helaas dat een aanzienlijk deel van hun verblijf in vlammen opgaat”, legt de dierentuin uit.

De dierentuin gaat op de vrijgekomen plaats in het tapirhok soja verbouwen. “Dat levert uiteindelijk ook veel meer op dan het verkopen van knuffeltapirs.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel goed, dat deze dierentuin de verblijven zo natuurlijk willen houden. Bij deze bied ik mij aan een steentje bij te dragen. Zoals bekend heb ik overal handige connecties. Ik kan dus nog wel aan een Braziliaans-inheemse jager komen, die af en toe een tapir wil afschieten. Dat zal een boeiend spektakel opleveren.
Om een win-win situatie te creëren zal ik het vlees voor een zacht prijsje (voor mij – voor de jager zal het een kapitaal lijken) overnemen. Want ik ken ook nog wel ergens een kok die het smakelijke tapirvlees tot een overheerlijke sate kan verwerken.

Reageer
gravatar

..vergeet niet dat dieren in de natuur behalve door brand eigenlijk nog veel vaker sterven aan honger, ziekte en andere dieren. Tja de natuur is wreed; met of zonder menselijke inmenging. Maar zonder den nacht is er geen dag lieve mensen! Daarom moet je niet in een dierentuin willen leven.

gravatar

Het 3D-concept van dierentuinen is niet meer van deze tijd. In plaats van al die onderhoudsgevoelige en dure dierenverblijven kan men beter in een ruimte wat beeldschermen neerzetten waarop YouTube-filmpjes worden vertoond van dieren die allemaal komische fratsen uithalen. Dat sluit beter aan bij de belevingswereld van de hedendaagse jeugd van alle leeftijden.

Reageer