Susy Baels / Shutterstock.com

De schattigste dieren om in gevangenschap te zien

Terug naar normaal! Nu de dierentuinen weer opengaan, kunnen we, na maanden zelf opgesloten te hebben gezeten, eindelijk weer eropuit om te kijken naar dieren in gevangenschap.

Maar met zoveel keuze en weinig tijd vraag je je misschien af: welke exotische diersoorten moet jij dit seizoen echt gezien hebben van dichtbij?

Reuzenpanda
Lucky you! De reuzenpanda is in de natuur bijna uitgestorven. Maar daar wist de Chinese overheid wel iets op; door reuzenpanda’s te fokken en als cadeau te geven aan o.a. Nederland kunnen wij ze gewoon blijven bekijken, en dat dichtbij huis. Probleem opgelost!

Baby dromedaris
In Beekse Bergen is een baby dromedaris geboren! De dromedaris kan je herkennen aan de enkele bult op de rug, niet te verwarren met de kameel met de twee bulten. De bult van de dromedaris dient voor de opslag van vet en beschermt tegen hitte, zodat de dromedaris een paar dagen zonder voedsel en water kan overleven in de woestijn. Maar gelukkig hebben ze daar in het Safaripark in Noord-Brabant geen last van!

Dolfijnen in dolfinarium Harderwijk
Acht dolfijnen uit het dolfinarium Harderwijk zullen binnenkort misschien aan China worden verkocht. De Partij voor de Dieren wil er een stokje voor steken en stelde afgelopen week Kamervragen, omdat het onduidelijk is hoe het met het dierenwelzijn gesteld is in het Chinese park. Maar het proces lijkt al in gang gezet. Snel bij zijn dus, voordat de dolfijnen op het vliegtuig gezet worden!

Ijsbeer Rocky
Als ijsbeer kan je tegenwoordig maar beter droog en veilig in de Zoo zitten, dan op de Noordpool, waar al het ijs toch aan het smelten is. Dat heeft Rocky goed bekeken, hij is onlangs verhuisd van een Belgisch park naar het Leeuwarder AquaZoo. Dus breng deze slimmerik een bezoekje!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kunnen deze dieren niet gewoon opgezet worden, net zoals vroeger? Toen kon je ze tenminste nog rustig bekijken.
Nu loopt en zwemt het maar heen en weer en zijn mijn foto’s steeds onscherp.

Reageer