Shutterstock: Lebendkulturen.de

Micropia verkoopt amoeben

 Micropia, het onderdeel van Artis dat zich focust op micro-organismen, gaat drie amoeben verkopen. Vanwege de coronacrisis is er geen geld om de eencellige organismen te onderhouden. De amoeben worden verkocht aan Frankrijk, waar ze grotere en nieuwere petrischaaltjes hebben. 

Amsterdammers reageren geschokt op het nieuws dat de geliefde eukaryoten de stad moeten verlaten. “Het gaat een heel vreemd gezicht zijn, zo leeg. Ze horen toch helemaal bij de stad. Ik ben er ziek van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De juiste uitspraak is amøbe. Dat is een Zweeds woord voor een prachtig IKEA-product. Het kan allerlei vormen aannemen. Het is toevallig deze week in de reclame. Alleen te koop in een van onze winkels in uw land..

Reageer