Pedro Ros Sogorb/shutterstock.com

Deelname Vuelta – Praktische informatie

Ben jij geselecteerd door je wielerploeg om deel te nemen aan de Ronde van Spanje? Dan vind je in dit bericht alle praktische informatie die je nodig hebt. 

Bereikbaarheid

We adviseren je om op tijd te vertrekken en vrijdagavond al aanwezig te zijn. De Vuelta start in Torrevieja. Het is niet makkelijk om hier met OV te komen, de organisatie zet bussen in. De Nederlandse bus vertrekt vrijdag om 10:00u vanaf het Jaarbeursplein in Utrecht en stopt verder nog in Eindhoven (11.00) en Gestel (11.05).

Wil je op eigen gelegenheid naar Spanje reizen? Neem met de auto de A2 richting Budel en neem de 673ste afslag richting Torrevieja. Naar Spanje fietsen raden we ten zeerste af, de plaatselijke bevolking staat zeer vijandig tegenover fietsers en de weg is er voor fietsers slecht begaanbaar. Als het echt niet anders kan: neem een knecht mee die de weg goed kent.

Eten

Tot en met de eerste etappe ben je verantwoordelijk voor je eigen eten en drinken, dus zorg dat je iets bij je hebt voor onderweg, bijvoorbeeld een stronk ontbijtkoek of een jerrycan met ketonen. Na de eerste etappe gaan we met z’n allen uit eten, waarbij er keuze is tussen vlees, vis, of vegetarisch. Geef je even door of je ergens allergisch voor bent? Dan zal de kok proberen daar rekening mee te houden.

[vagekennis alt=1]

Slapen

De hotels zijn geboekt; na de eerste etappe overnachten we in jeugdherberg Las Uvas del Cojoñes, iets buiten Madrid. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk éénpersoonsbedden te reserveren, maar het kan zijn dat je gedurende de Vuelta één of twee avonden het bed deelt met Wilco Kelderman. Wilco heeft al aangegeven dit niet erg te vinden.

Weer

Het wordt warm! Neem verder sowieso mee: slippers, laarzen, schoon ondergoed (plus één onderbroek extra voor noodgevallen), een waterdichte jas en een hoed tegen de zon. En fietskleding natuurlijk.

Fiets

Je krijgt een fiets van je team. Wil je graag je eigen fiets meenemen? Stuur even een mailtje naar [email protected].

Als je verder nog vragen hebt, dan kun je ze stellen aan Rien (06-45319542), of Leoñ, die vanuit Spanje de organisatie op zich neemt (+34 215 3421 201)

Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jij ook!  


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In jouw geval omrijden langs Zwitserland, daar in kontakt steken. Extra voordeel: korter snoer.
Nog familie of kennissen daar?

Hoeveel verlengsnoeren van 20 meter achter elkaar zouden dat trouwens zijn?
Misschien handiger.