Studio Speld

Telefoonlader werkt nog prima als je ‘m eerst een half uur in precies de goede hoek manoeuvreert

Meike heeft haar telefoon misschien al twee jaar, maar hij laadt nog steeds prima op. Ze hoeft alleen een half uur te zoeken naar de juiste hoek om de oplaadkabel in de telefoon te leggen.

“Als ik eerst de oplaadkabel een beetje schuin houd, hem dan een kwartslag omdraai, daarna een paalsteek doe, dan een dubbele mastworp, een Turkse knoop, trompetsteek, vissersknoop, ankersteek, dubbele flikflak, insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden, onder de plint doortrekken, hoek omvouwen, van me af snijden, bij Vianen rechtsaf, achter het standbeen langs, lief toespreken, dubbele windsor, dubbele schootsteek, doorhaken, u-bocht, wachten tot het rode licht gedoofd is, over de schouder en als ik hem dan net in de goede hoek op de kop op een kussen legt laadt ie drie van de vier keer nog prima”, legt Meike uit.

“En dan wel hopen dat hij tijdens het laden niet gaat trillen want dan laadt ie niet meer verder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk artikeltje! Maar even serieus, ik had dit probleem zelf en het was zo opgelost toen ik erachter kwam dat er gewoon veel stof in de ingang zat. Als iemand bij jullie redactie dit probleem heeft, kan dat misschien de oplossing zijn!

Reageer
gravatar

Om misverstanden te voorkomen wil de Rijksvoorlichtingsdienst aan het voorgaande officieuze bericht toevoegen dat hare koninklijke hoogheid Máxima, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg WEL oorbellen draagt.
.

gravatar

Nou SschillenComissie, wat is uw oordeel?
Onze taal oordeelt als volgt:

e tussen-s is een vrije kwestie. Als een woord het best klinkt met een tussen-s, dan mag de tussen-s ook opgeschreven worden. In de meeste gevallen kun je dus op je gehoor afgaan, maar als het tweede woorddeel met een s-klank begint (zoals in station(s)chef), is niet te horen of er één of twee s’en geschreven moeten worden. Er zijn dan twee mogelijkheden om achter de voorkeursvorm te komen:
[…]
Er zijn dus geen officiële goed-foutregels voor het wel of niet invoegen van de tussen-s. Toch is het geen groot spellingprobleem, omdat bij de meeste woorden duidelijk is welke vorm het gebruikelijkst is. En als dat niet zo is, zijn die twee vormen voor het gevoel van de meeste mensen ook echt even acceptabel.

Verder geven ze verderop bij -ing wel aan dat er meestal een koppel-s gebruikt wordt, maar dit is dus niet verplicht.