A Campingflight to Lowlands Paradise / YT

Lowlands ‘neemt maatregelen, maar kan niet alle atleten weren’

De organisatie van Lowlands doet wat het kan om aankomend weekend zoveel mogelijk atleten de toegang tot het festival te ontzeggen. Hoewel er verregaande maatregelen zijn genomen om het de atleten te bemoeilijken, zegt de organisatie niet te kunnen uitsluiten dat er toch een paar atleten door de strenge beveiliging glippen.

Het wordt een helse klus, bevestigt hoofd beveiliging Sjoerd Janssen: “Het is niet altijd makkelijk om atleten er tussenuit te pikken. Kijk, een snelwandelaar herken je zo, met dat malle loopje van ze. Maar sommige atleten zien er helemaal niet uit als atleten. Iemand kan eruitzien als een marathonloper, maar eigenlijk gewoon een junk zijn. Kom daar maar eens achter op het eerste gezicht.”

Toch zijn er genoeg maatregelen die getroffen kunnen worden. Janssen: “Bezoekers moeten bij binnenkomst hun handen laten zien. Zijn ze bedekt met wit poeder, dan hebben wij een snelle test om te bepalen of dit magnesiumpoeder is. Zo ja, dan wordt hun bandje doorgeknipt, tenzij ze kunnen aantonen dat ze turnen of gewichtheffen. En we checken extra scherp op mensen die plots een paar meter naar achteren lopen en ritmisch boven hun hoofd beginnen te klappen. Als ze dan ook nog eens andere mensen manen om mee te klappen, weten we genoeg. Tot slot hebben we de hekken verhoogd naar 5 meter om mogelijke polsstokhoogspringers buiten te houden, al moeten we toegeven dat de echte toppers daar wel overheen komen.”

Janssen roept ook bezoekers op om een oogje in het zeil te houden. “Als je iemand met een driepas over horden ziet springen, geef de beveiliging dan even een seintje.”

Download nu de app van De Speld!Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit artikel is prematuur, immers verwacht wordt dat door de weersomstandigheden de lage landen (Lowlands, red.) het komend weekeinde een modderig rampgebied zal zijn waarin niet te sporten valt.

Reageer
gravatar

Meneer Steeds, heeft u al kennis gemaakt met de edele sport van het bikini modder worstelen? (Overigens, voor u als kijksport; niet om het te beoefenen!)

gravatar

Hahaha! Wat een waardeloze beveiliging; niet het bandje van turnsters doorknippen. Deze dames zorgen graag voor een happy end, dus Lowlands krijgt een ander probleem.

Overigens, ik heb gehoord dat Verona een fan is van Sharon van Etten. Heeft iemand een kaartje voor zaterdag over?

Reageer
gravatar

Tienkampers zijn het ergst. Ze kunnen hardlopen (kort en lang), hoogspringen (met en zonder polsstok), kogelstoten, speerwerpen en verspringen (over slootjes b.v.). Misschien moeten alle tienkampers een enkelband, want ze kunnen bij ieder evenement opduiken.