GaudiLab/shutterstock.com

Man die 70.000 kilometer per jaar vliegt, plant een boompje

Een groots gebaar van de 34-jarige Tim uit Heemskerk: om de 70.000 kilometer die hij jaarlijks vliegt te compenseren, plantte hij vandaag een boompje.

Na vliegreizen naar Bangkok, Sydney, Rome, Parijs, New York, Bonaire, Berlijn, Tel Aviv, Kaapstad en Maastricht vond Tim het tijd om een duidelijk statement te maken. Hij besloot een boompje te planten om de klimaatverandering een halt toe te roepen. “Ik doe het niet voor mezelf,” zegt hij. “Maar voor de generaties na mij.”

Met zichtbare trots staat Tim in het park. “Moet je kijken wat een mooi boompje,” glundert hij. Deze jongen gaat lekker veel CO2 uit de lucht slurpen, en dan kan papa weer lekker vliegen. Of niet soms, boompje? Hij wrijft liefdevol over de bast. “Doe maar goed je best, boompje. Bewijs maar aan de wereld dat jij die vijf euro meer dan waard bent geweest.”

Tim zoent de jonge esdoorn zachtjes op zijn kruin. “Papa houdt heel veel van jou, maar hij moet nu gaan omdat zijn vlucht naar Bali over drie uur vertrekt. Dat begrijp je toch wel, boompje?” Het boompje houdt zich groot, maar met een zwaar gemoed stapt Tim in de taxi naar Schiphol. Bedankt, lief boompje. Bedankt voor alles.

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *