Robert Hoetink/shutterstock.com

Politie gaat BN’ers preventief fouilleren op drugs

De politie gaat BN’ers preventief fouilleren op drugs. Het korps verwacht op deze manier de drugsvangst te kunnen vertienvoudigen.

“Voorheen mochten we een BN’er nooit staande houden zonder goede reden”, zegt korpschef Erik Akerboom. “Terwijl we vaak wisten dat er iets niet in de haak was. Neem nou zo’n weerman die maar twee minuten werkt aan het eind van het journaal. Dat klopt natuurlijk niet. Ik bedoel: waar komt zo’n man van rond?”

In de bekende gemeenschap klinkt veel kritiek op de nieuwe maatregel. “We worden al vaak genoeg celebretisch geprofileerd”, aldus BN’er Wendy. “Natuurlijk zeggen ze altijd dat ik per toeval uit de rij ben gehaald op het vliegveld, maar intussen zie je dat ze je gewoon van tv herkennen. Het is elke keer weer verschrikkelijk gênant. Je moet je maar zien te redden. Je hebt geen autocue, je hebt niks.”

Ook de bekende bekendenederlanderkenner Albert Verlinde spreekt van een buitenproportionele maatregel. “Het is nou eenmaal niet makkelijk de BN’er-wereld te ontstijgen. Er zijn bijna geen rolmodellen. In plaats van verdachtmakingen zouden BN’ers veel meer geholpen zijn met wat meer aandacht en een goed bekeken programma op de zaterdagavond.”

Download nu de app van De Speld!Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk, dat is nou typisch een kip-ei-situatie.

Figuren als Roelf B (Ja, roept u maar!) of Madiea G (?!) worden pas BN-er NADAT ze zijn opgepakt. En uhh, zelfs dat is niet waar, met balkjes voor de ogen en met-zonder achternaam.

Oordeel:
#Sl&chtPlan #Zoethoudertje #COMPLOT!!

https://nos.nl/artikel/2297288-atleet-roelf-b-is-aangehouden-drugsdealer-sziget.html
https://nos.nl/artikel/2294904-topatlete-madiea-g-in-duitsland-opgepakt-met-50-kilo-drugs.html

Reageer
gravatar

Verkeersveldwachter Robert Hoetink is een auto vanuit het autoraam aan het visiteren. Om de auto van binnen te mogen fouilleren moet Robert een gerechtelijk bevel daartoe kunnen tonen, anders is er sprake van autovredebreuk.

Reageer
gravatar

Het is een lijst van buitenlandse diplomaten en leden van de koninklijke familie. Zij mogen niet worden aangehouden. Daar moeten alle politie-ambtenaren zich aanhouden.

gravatar

Misschien is het een goed idee om BN’ers van de drugs af te houden ze door ze wat meer laten meedoen aan fijne Tv-programma’s zoals: quizzen, spelletjesprogramma’s, reisprogramma’s, improvisatieprogramma’s, talentenjachten of opinieprogramma’s.

Dan kunnen ze een centje bijverdienen en hoeven ze niet te dealen. ✅✅✅

Corrie.

Reageer
gravatar

Verdovende middelen (“drugs”, red.) uitdelen (“dealen”, red.) door hardrennende sporters is verklaarbaar.
Bijvoorbeeld: zo iemand als Roelf Bouwmeester wordt normaal gesproken bij achtervolging toch niet snel ingehaald. Het was pech hebben voor hem.