Help, mijn vriendin probeert al onze persoonlijke problemen via een vraagrubriek in de krant op te lossen

Lieve Trudie,

Ik heb al vijf jaar een prettige relatie met mijn vriendin Sandra. Alleen heeft zij de vervelende gewoonte om onze persoonlijke problemen op te lossen via vraagrubrieken. Eerst dacht ik dat het toeval was: ik had een tikkie gestuurd voor de benzinekosten toen ik haar naar het ziekenhuis moest brengen en een week later zag ik het voorbij komen in de rubriek van Beatrijs Ritsema. Maar al snel zag ik een patroon. 

Inmiddels is het helemaal uit de hand gelopen. Sandra vraagt aan lezers aan de Volkskrant hoe ze om moet gaan met de naaktloperij van haar vriendin, wil advies van de Libelle over wat je kunt doen als je denkt dat je partner een drugslab in de kelder heeft en vraagt in de Linda hoe ze om moet gaan met een schoonmoeder die alleen vegetarisch wil koken. Ik voel me niet langer serieus genomen in deze relatie en vind het onprettig dat volstrekt vreemden zeggenschap krijgen over mij. 

Wat moet ik doen om een einde te maken aan deze expositie van ons privéleven in vraagrubrieken?

Groeten,

Eveline

Beste Eveline,

Het lijkt me duidelijk dat jullie serieuze communicatieproblemen hebben. Het is zorgelijk dat je vriendin haar relatieproblemen voorlegt aan een stokoude columnist die op basis van minimale uitleg zeer ingrijpende relatie-adviezen verstrekt. Daarbij zorgen rubrieken zoals die in de Volkskrant, met het advies van meerdere anonieme lezers, vaak voor een irrelevante validatie van mensen die zich nooit met jouw leven zouden moeten bemoeien. Ik zou voor het vallen van de avond nog alle sloten vervangen en haar bezittingen op straat zetten. Of overweeg te emigreren naar een niet-Schengenland. Doe hoe dan ook bij de politie aangifte van mishandeling, voor de zekerheid, en vraag een nieuw faxnummer aan. Ik wens je veel sterkte.     


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Allerliefste Trudie,

Ik ben stapel verliefd geworden om jouw verrukkelijke lach, jouw standvastige keuze voor vestjes en hun kleur, en jouw onveranderlijke kapsel. Wie is al decennia lang jouw Kapster? Ik ben ook gek op jouw heerlijke schrijfstijl. En op de laatste plaats hou ik ook wel een beetje van jou vanwege jouw somtijds innemende adviezen.

Wat moet ik doen om een vaste relatie tussen ons zo spoedig mogelijk tot stand te brengen.

Lieve groeten,
Loes
xxx

Reageer
gravatar

Ik heb pas een relatie met Nel, haar buurman is eens overleden aan wurgseks.
Ze is erg romantisch. Maar ze heeft nooit de ware liefde gevonden.
Onze relatie is nog nauwelijks begonnen.
Ik kan wel advies gebruiken.
Zou een rol waslijndraad van de Hema oké zijn?

Reageer
gravatar

Dit ligt duidelijk gevoelig. Ik zou even rustig aandoen als je weinig ervaring hebt. Overleg ook eerst met je partner. En kijk nog even door of het niet voordeliger kan. 20 meter waslijn lichtgroen bij de Hema is 1.50 euro, dus dat is niet erg veel. Maar dezelfde soort rol (20 meter) als van de Hema is bij de Action 0.77 cent, in het blauw. Ter vergelijking, bij Blokker is 40 meter waslijn 9.92 euro, maart dan wel in rood, wit, blauw of groen.

gravatar

Ook nu, vibrator met geribbelde eikel voor extra stimulering van clitoris en G-spot in 10 tot 20 standen. In vrolijke kleuren.

gravatar

Een lul-afzuigapparaat kan ook goede diensten bewijzen. Je kunt ze heel makkelijk bestellen via internet.

Bij uitstek geschikt voor prille stelltjes zoals jullie, die nog niet zo gewend zijn om met elkaar te communiceren.

gravatar

Lieve Trudie, ik word er een beetje gek doordat ik steeds dezelfde foto zie bij deze rubriek. Dan denk ik dat ik dejaën-vu’s of zoiets krijg, terwijl het alleen maar luiheid van De Speld is. Kun je de huisfotograaf niet een keer opbellen voor een nieuwe fotosessie? Liefs.

Reageer
gravatar

Beste slikker,

Helaas ben ik ondertussen 10 jaar ouder geworden.
Speld heeft mij afgeraden een nieuwe foto te gebruiken, anders zouden ze wel een lekker ding op mijn stoel zetten.

Ik wens je veel sterkte met je geestelijke aftakeling.

Trudie

gravatar

Ja herkenbaar, zomaar je problemen op straat gooien.

Ik houd het liever privé, en leg zelf typisch mijn sex-, relatie-, en medisch problemen, en ook leugentjes om bestwil naar verzekeringsmaatschappijen en de belastingdienst, uitsluitend in HUISELIJKE KRING voor aan Alexa, OK Google, of Siri.

Ik heb ze alledrie, zodat ik het beste advies kan kiezen.
Slim hè?!

Vragen die ik van lezers krijg leg ik daar ook eerst aan voor.
Dat is dus in goede handen.

Reageer