RTL nieuws/YT.com

AZ twijfelt tussen dak versterken en een goede aanvallende middenvelder

Wikken en wegen bij AZ. De club uit Alkmaar moet eigenlijk het dak van het stadion versterken, maar heeft ook nog behoefte aan een aanvallende middenvelder. Een dilemma voor de directie.

“Geld kun je maar één keer uitgeven”, zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn. “We moeten nu bedenken wat voor ons belangrijker is: de veiligheid van de supporters of een balvaardige middenvelder. Willen we aansluiting houden met de traditionele top drie of willen aansluiting houden tussen stalen buizen en het golvende dak? Lastig.”

Volgens Eenhoorn is het belangrijk dat AZ realistisch is in zijn ambities. “Met de transfer van Guus Til is er veel voetballend vermogen verloren gegaan. We kunnen dat niet opvangen als er ook nog gezorgd moet worden voor zoiets als veiligheid. We zijn geen Ajax dat én topspelers kan kopen én een dak heeft dat niet naar beneden dondert. Als we mee willen doen om de knikkers zullen we slimme keuzes moeten maken. Anders verliezen we de kritieke verbinding met de top van de Eredivisie.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spelen ze echt liever fantastisch voetbal zonder publiek? Of met wat collateral dammage in de vorm van een paar doden en gewonden zo nu en dan? Ik snap hier helemaal niets van.

Reageer