Photobac/shutterstock.com

Kinderen spelen handelsoorlogje op straat

‘Ha, ik devalueer mijn munt!’

De toegenomen spanningen tussen de Verenigde Staten en China hebben zijn weerslag op het straatleven. Veel kinderen spelen nu handelsoorlogje na schooltijd.

“Ik devalueer mijn munt en nu heb ik schild tegen jouw importtarieven op landbouwgoederen”, zegt de 7-jarige Tilbo terwijl hij rondrent over het schoolplein met twee takken die een geldpers moeten voorstellen. “En zonder dat je het doorhad heb ik zelf importtarieven geheven op staal, dat zal je leren, schurk!”

“Je mag je munt niet manipuleren”, countert Dylan (8) boos. “Dat is valsspelen. Als je dat doet stap ik naar het IMF en mag je de volgende keer niet meer meedoen!” Hoewel er niet echt slachtoffers vallen, doen de kinderen de handelsoorlog levensecht lijken door er geluidjes bij te maken. Als iemand geraakt is door de maatregelen van een ander, dan stort hij theatraal naar de grond. Het overkomt Dylan: “Ah shit, ik ben afgeluisterd door Huawei. En ik heb geen heffingen meer over. Ik ga eraan!”

Download nu de app van De Speld!

Tessa, het 4-jarige zusje van Dylan, speelt op bevel van haar broer vandaag de EU. Ze heeft de ondankbare taak om te bemiddelen tussen de twee grootmachten en ze limonade te brengen. “Beide spelers moeten snel om tafel om een werkbare oplossing te zoeken”, roept ze verveeld vanuit het klimrek. “Het is nu zaak deze kwestie niet verder te laten escaleren.” Ze biedt aan om een internationale top te organiseren bij de wip en zwaait daarna haar benen omhoog. “Mag ik nu ook een keer China zijn?”

Na twee uur intensief valutaoorlogje zijn de kinderen uitgespeeld. “Zullen we zo nog even cyberoorlogje doen bij Mike thuis?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hollanders zijn altijd enorme uitslovers met buitenlanders: gekleurde oosterlingen, zuiderlingen en dergelijke die ze, overigens terecht, zien als kinderen en die ook alleen daarmee steeds in verband gebracht worden. Zo iemand zat nu naast me op het terras, een vrouw. Ik bleef mezelf, en toen die donkere medemensen voor haar weer weg waren kwam ze weer wat op adem en zuchtte van verachting naar mij aan wie Nederlanders in het algemeen de humaniteit ontlenen die ze in hun ambitie zo overdrijven.

Reageer
gravatar

Misselijke klotekoters. Maken de straten onveilig met hun ellendige spelletjes, zodat ik niet met 120 km/uur door de straten kan scheuren. Kinderbijslag moet vervangen worden door kinderbelasting. Hoef ik niets te betalen, want ik heb geen kinderen. Ik betaal toch al niet, want de belangrijke personen bij de belastingdienst komen elke maand bij mij genoeglijk dineren. Maar het is gewoon oneerlijk dat ik geen bijslag krijg omdat ik bewust gekozen heb de ecologische voetafdruk te verminderen door af te zien van wat ik toch al nooit wou.

Reageer
gravatar

Hè, wat NAAR!

Waarom schieten ze niet gewoon indianen dood zoals vroeger?!
Of gaan ze lekker achter de computer in de weer met mitrailleurs en handgranaten?!

Deze generatie groeit op voor galg en rad!

Reageer