shutterstock.com/Yvette Bolten

Gaypride: 5 weekendtips voor de lichte homofoob

Dit weekend is er in de Amsterdamse binnenstad weer een geweldig feest voor LGBT+’ers en iedereen die open staat voor liefde. Voor mensen die daar een beetje ongemakkelijk van worden zijn er genoeg andere vlotte activiteiten. Wij zetten 5 uitjes op rij voor de lichte homofoob.

1. Tandemfietsen
Fietsen is leuk. Op een tandem fietsen is dubbel zo leuk. Zorg er wel voor dat je met iemand van het andere geslacht op een tandem gaat zitten, anders krijgen mensen straks nog het verkeerde idee en dat moet je niet willen!

2. Bingo-avond in het plaatselijke tehuis
Kijken naar mensen die met een confettikanon in hun hand dansen op ABBA is niet voor iedereen weggelegd. Zoek jij liever rust en gesprekken op over hoe homo’s vroeger tenminste nog in de kast bleven? Ga een avondje bingo-en in huize Zonnerust. Kom je voor vijven dan kun je een gehaktbal mee-eten.

3. Onbeperkt spareribs eten op Urk
Urk, bakermat van de diversiteit, biedt naast pittoreske kerkjes ook een gevarieerde keuken. Ben je een man? Eet vlees! Ben je een vrouw? Vraag of je mag assisteren met de afwas. Locals tippen Eddie’s all you can eat spareribrestaurant voor alle geslachten.

4. Met lichte walging kijken naar de botenparade
Ga met je vrienden aan de kade zitten en mompel af en toe “gadverdamme” terwijl jullie naar de botenparade kijken. En mis de langsvarende Gordon omdat je tegen een regenboogvlag stond te zeiken.

5. Gierende banden op Circuit Zandvoort
Voor wie echt graag geen deel uitmaakt van de vrolijke optocht die de Canalparade heet; investeer je gehele maandsalaris in een toegangskaartje voor het circuit van Zandvoort en wees getuige van hoe heteroseksuele helden in een auto heel snel voorbij rijden.

Veel gay!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ergste vorm van roddel is die een meter verder voor je neus begint als je net een vrouw gesproken hebt en ze moet weer met haar man weg die er net aankomt.

Reageer