Lee O/shutterstock.com

Op pad met een boerkajager: ‘Je hebt echt geluk als je er één ziet’

Veel Nederlanders zijn begonnen aan de boerkajacht, die vandaag geopend is. Ze hopen een burgerarrest te kunnen plegen bij een vrouw die de zeldzame kleding draagt in een openbaar gebouw. Wij gingen op pad met jager Jordi.

Gewapend met het Algemeen Dagblad en een goed humeur vertrekt Jordi ‘s ochtends vroeg uit zijn woning in Raalte. We rijden naar het westen. “Daar heb je de meeste kans om er één tegen te komen. Hier zijn ze niet. Je moet echt naar Amsterdam of Den Haag.”

Na een paar uur in de Hofstad hebben we nog steeds niet beet. Wij vervelen ons, maar Jordi blijft gefocust. “Je moet echt geluk hebben, want er zijn er maar enkele tientallen in Nederland. Dat weet je van tevoren.”

Jammer vindt hij het wel. “Ja, als liefhebber hoop je natuurlijk dat er veel meer boerka’s in het straatbeeld zijn. Maar daarvoor hebben we in Nederland helaas niet het juiste klimaat.”

Uiteindelijk gaan we onverrichter zake terug naar Raalte. Het AD verdwijnt in de kattenbak. Morgen weer een dag.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Allah had gewild dat vrouwen een boerka droegen, had hij ze wel zo geschapen. Als JWH had gewild dat Geert Wilders blond was, had Hij …… Als Beëlzebub had gewild dat het Forum voor Democratie ultra-rechts was, had hij …… Of wacht:, dat is gelukt.

Reageer
gravatar

Mensen hebben geen enkel bewustzijn van zichzelf en nog minder van elkaar, zelfs fysiek kunnen ze bij elkaar maar een of twee kenmerken onderscheiden. Zoals hoogte en breedte. Diepte is in ieder geval afwezig. Alles wat je erin stopt komt eruit. Dus het is heel makkelijk om ze te mengen naar politieke voorkeur.

gravatar

Nieuw ! Een boerka die geweven is van een zodanig subtiele stof, dat alleen mensen met een zeer hoog moreel niveau deze stof kunnen zien ! Bij ons te bestellen; is duur, maar dan heb je ook wat.

Reageer
gravatar

Als ik deze vuile SS’er uit Raalte trappeer tijdens het molesteren van een Moslima in Boerka , dan schop ik deze Tukker Mof snoeihard tegen z’n ballen ! Net zo lang dat ie het lekker begint te vinden !

Reageer
gravatar

Dus na 7 uur rondspeuren heb ik er eindelijk een gevonden, ik helemaal paraat, vanuit de hinderlaag *pats* zo op de grond gewerkt, blijkt er een bromfiets onder te zitten!

En dat is waarom ik dit zo’n goeie wet vindt, hoe moet je godverdomme anders weten tegen wie je racistisch moet zijn!

Oh, en iemand begon te zeiken over de schade maar ik heb lekker mooi mijn naam niet gegeven!

Reageer
gravatar

Daar werkt dan waarschijnlijk een alla-ak-barbaar.
Vreedzame types over het algemeen. Zeggen ze zelf althans.

Nouja, af en toe een verwarde man met een zwaard en valse identiteit.
En tja, waar gehakt wordt vallen doden.
Maarja, koeltoer hè. Moeten we wel respekt voor hebben. Wordt onze kultuur alleen maar rijker van.

Mag allemaal geen naam hebben. Of eigenlijk die klopt toch niet.

gravatar

Natuurlijk voor het eten van een wit broodje met gebakken spek waarbij het vet langs je kin afdruipt. Dat wordt smullen.