Help, mijn theezakjes bemoeien zich steeds meer met mijn leven

Kundige Trudie geeft raad

Lieve Trudie,

Sinds een paar jaar beginnen mijn theezakjes zich steeds meer te bemoeien met mijn leven. Het begon vrij onschuldig, met vragen als ‘waar word je blij van?’ Maar het wordt de laatste tijd steeds erger.

De theezakjes gaan me steeds persoonlijkere vragen stellen, zoals ‘Wanneer heb je eigenlijk voor het laatst gesport?’, ‘Hoe denk je zelf dat dit je staat?’ en ‘Wordt het niet eens tijd om iets te gaan doen met je leven?’ Ik vind dat wel heel indringend worden en hou liever wat afstand. Maar daar lijken mijn theezakjes maling aan te hebben.

Wat moet ik doen? Ik wil graag door met de theezakjes, maar niet op deze manier. Het laatste wat ik wil is er een abrupt einde aan maken. Dan zou ik plotseling zonder thee komen te zitten, daar moet ik ook niet aan denken.

Liefs,

Theeleutje

 

Beste Theeleutje,

Theezakjes kunnen erg aanhankelijk en zelfs claimerig worden naarmate ze meer de indruk krijgen dat jij interesse in ze hebt. Je kunt het beste de theezakjes zelf laten voelen hoe dat is. Stuur eens een mailtje met persoonlijke vragen naar de afzender van de vragen die jij te verwerken krijgt. En dan maar afwachten of die theezakjes nog zo’n grote bek hebben.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kwam gisteren een stel tegen die hier waren komen wonen, uit Emmen. Ze zeiden dat de plek dan misschien een rustig provinciestadje lijkt voor mij maar helemaal georganiseerd is rond het concept van de dierentuin, de grootste van Europa. Ze konden er niet meer tegen.

Reageer
gravatar

Die theezakjes zijn inderdaad storend. En ze hebben ook geen enkele sensitiviteit voor context of timing. Komen met die vragen terwijl de hele fabriek stil ligt omdat je bezig bent de schuimkleppen van het stationaire brandblusysteem te laten repareren, Dan heb je dus echt wel wat anders aan je hoofd dan de vraag wie je in een volgend leven wilt zijn… Fijn dat Trudy dr is.

Reageer
gravatar

Ik heb in dit stuk al wat vragen ontdekt waarvan ik niet wist dat ze er waren. Bedankt daarvoor. Ik spaar ze allemaal en kom er zelfs zondag om 8.45 op radio 2 over mijn verzameling van de teatopics

gravatar

Lieve Trudy,

Ik heb een gelijksoortig probleem met Chinese gelukskoekjes. Jouw prachtige oplossing kan ik echter niet gebruiken want ik weet het e-postadres van de afzender niet..Bovendien beheers is de Chinese taal onvoldoende.

Liefs
Koekjesmonster

Reageer
gravatar

Toch weer een bericht van meneer Steeds die doet alsof hij met vakantie is. Hij lijdt aan een bekend ouderdomssyndroom, waarbij de ene hersenhelft een woord bedenkt en de andere helft twee vingers een ander woord laat tikken. Helaas is het ongeneeslijk. Ik adviseer daarom symptoombestrijding, dus om geen reacties meer te schrijven.

gravatar

Hier op zo’n dorp heb je van die IT figuren die manipuleren met de banken en financiën, zo breiden ze bijvoorbeeld een bouwbedrijf uit als het in een financieel probleem is gekomen. Ze zijn niet onsympathiek, integendeel. Met die mensen die hier dagelijks het ‘nieuws’ bespreken, ‘het is 1 Augustus’ en ‘je bent bruin geworden, het wordt warm of koud, en Dien ligt in het ziekenhuis en de kinderen gaan weer naar school’, en die denken zo alles te weten, zijn ze heel sympathiek omdat ze er toch niets van begrijpen. Ze zeggen dan verbijsterd ‘de vooruitgang’, en zo wordt alles naar de kloten gehaald. Ze zullen dan hooguit wat onrust voelen en overal dreiging zien, pedofielen of zo. Ze zullen een burcht rond hun huis bouwen en daarachter aan de buitenkant alles dood sproeien want op dat vlak zien ze de dreigingen van hun bestaan; ze zijn makkelijk om de tuin te leiden, ze doen het zelf.

Reageer
gravatar

Ik kwam twee mensen tegen op het eiland die vroegen hoe het hier was, ze kwamen hier wonen uit Vlissingen. Ik zei maar daar heb je nog echte criminaliteit. Ze zeiden ‘hier niet dan?’ Ik zei nee het zijn hier allemaal goede mensen.