BW Press/shutterstock.com

Bolsonaro waarschuwt bomenplanters Ethiopië: ‘Wie gaat die rotzooi straks weer kappen?’

Tijdens een nationale bomenplantdag zouden er in Ethiopië meer dan 350 miljoen bomen geplant zijn. Veel bedrijven en onderwijsinstellingen gaven medewerkers en studenten een dag vrij om te helpen. De Braziliaanse president Bolsonaro waarschuwt de Ethiopische regering: als de bevolking door blijft gaan met dit soort roekeloze initiatieven bestaat er een kans dat de dorre vlaktes van Ethiopië overspoeld raken met bos.

“Leuk hoor, zo’n dag met z’n allen in de modder graaien”, zegt Bolsonaro. “Maar voor je het weet is zestig procent van je land bedekt met oerwoud. Het begint allemaal met wat lage begroeiing, een toename van de biodiversiteit. Grondwater dat beter wordt vastgehouden, afname van bodemerosie. Tot zover nog redelijk onschuldig. Maar voor je het weet sta je aan de rand van een gigantisch woud dat bijna tien procent van de hoeveelheid CO2 op aarde heeft opgeslokt. En ik kan je verzekeren dat het echt een tyfuswerk is om die grond weer een beetje kaal te krijgen. Ik vraag me oprecht af of een land als Ethiopië wel de financiële middelen heeft om dat voor elkaar te krijgen.”

Bolsonaro vindt het niet verrassend dat juist in Ethiopië op zo’n grote schaal wordt aangeplant. “Dat soort landen zijn altijd alleen maar bezig met de korte termijn. Die kunnen op de lange termijn niet inschatten wat de gevolgen zijn van hun daden.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pik, veel efficiënter is het om heel Amsterdam te vergroenen door die totale ouwe meuk tegen de vlakte te flikkeren en het vol te planten met eikenbomen. De natuurlijke habitat, die er daardoor weer ontstaat, zorgt ervoor dat de inheemse inteelt erin zal gaan zitten, om op niveau te kunnen blijven zeiken en schreeuwen over het waarom de bananen zo achterlijk krom zijn.

gravatar

Buurvrouw tijdens VVE borrel :

“Ik vind dat we struiken moeten planten in ons perkje, het staat leuk en we doen als VVE ook iets voor de CO2”

• Reageer