NOS

NOS

Nederland hoopt volgend jaar traditionele januaribestorming te mogen organiseren

Na succesvolle edities in de Verenigde Staten en Brazilië, hoopt ook Nederland de traditionele januaribestorming van het parlement te mogen organiseren. Ons land bereidt een bid voor om de organisatie in januari 2024 op zich te nemen.

“Dit is een geweldige kans om het fascisme in Nederland op de kaart te zetten”, laat voorzitter van het bidcomité Pepijn van Houwelingen weten. “We hebben de uitzendrechten van de bestorming al verkocht aan Ongehoord Nederland.”

Om de organisatie binnen te slepen is er een delegatie influencers bestaande uit Doutzen Kroes, Tisjeboyjay en Eva Vlaardingerbroek op oranje fietsen met omgekeerde vlaggen afgereisd naar Brazilië. Emile Ratelband bereidt zich voor op zijn rol als QAnon-Sjamaan.

Als Nederland de organisatie binnenhengelt, dan zal naar verwachting in de week van 6 januari de bestorming van de Eerste en de Tweede Kamer plaatsvinden. Een dag later zal de traditionele ontkenning van enige betrokkenheid voltrokken worden door FvD-leider Thierry Baudet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik snap je verwarring, maar:
2019- Gabon (7 januari in verband met zondagsrust. Ali Bongo begon deze traditie om zijn vriend Zviad Gamsakhurdia (1992 coup Georgie) te dissen)
2020-brexit (parlement daadwerkelijk veroverd, maar bestormers bleken gewoon parlementariers te zijn)
2021-VS (wat was ie mooi he?)
2022- Duitsland, (Eerst uitgesteld, eind 2022 alsnog afgelast vanwege gezondheid van koning karnaval)
2023- Brazilie (ik wacht de go-pro beelden nog even af voor ik een oordeel vel)
2024- Nederland heeft een goed bod uitgebracht en had eigenlijk 2023 moeten doen. De gedoodverfde winnaar is eigenlijk Australie als het weer een beetje meezit.