NOS

NOS

Goed nieuws: door wegblokkades Bolsonaro-aanhangers kunnen houtkappers niet bij Amazonewoud komen

Goed nieuws uit Brazilië: de wegblokkades door Bolsonaro-aanhangers die de verkiezingsuitslag niet accepteren zorgen ervoor dat houtkappers het Amazonewoud niet kunnen bereiken. Dit vertraagt de ontbossing van het tropische regenwoud.

Zijn Bolsonaro-aanhangers de nieuwe klimaatactivisten? Het lijkt er wel op. Hun extreme acties, het land platleggen met vrachtwagenblokkades uit onvrede over de verkiezingswinst van oud-president Lula, zorgen er hopelijk voor dat de toekomst van onze planeet er weer eventjes rooskleurig uitziet.

Bolsonaro zelf heeft inmiddels gereageerd: “Stop met deze wegblokkades en laat die mensen erdoor om hun werk gewoon te kunnen doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *