Telegraaf/YT.com

RIVM bevestigt: reuzenteek ontsnapt uit kliniek in Den Dolder

De reuzenteek die eerder deze maand in Drenthe werd gevangen, is inderdaad afkomstig uit de forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder. Dat maakte het RIVM eerder vandaag bekend.

De zogenaamde Hyalommateek staat erom bekend dat hij door zijn superieure gezichtsvermogen beoogde slachtoffers minutenlang kan achtervolgen voordat hij ze bespringt om zich te voeden met hun bloed. Ondanks dat gegeven vond de Fivoorkliniek in Den Dolder het een goed idee om de teek op onbegeleid verlof te sturen. “Vroeg of laat moet zo’n teek toch weer terug de maatschappij in.”

Psychiater Hajo van Krelingen verdedigt het besluit om de verlofaanvraag van de reuzenteek goed te keuren: “Hij heeft ons beloofd dat hij alleen maar schapen zou besluipen, en dat hij niet van plan was om besmettelijke ziektes op mensen over te brengen. Of ja, hij had alleen de bacterie rickettsia aeschlimanii bij zich, waar mensen in principe vlekkenkoorts van kunnen krijgen, maar daar zou hij niks mee doen. Ik vind dat je een reuzenteek dan ook gewoon op zijn woord moet kunnen geloven.”

Inmiddels zit de reuzenteek weer veilig vast. In het weekend van 3 augustus komt hij opnieuw in aanmerking voor verlof.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klinkt redelijk, wanneer de Hyalommateek belooft de bacterie rickettsia aeschlimanii niet te gebruiken moeten we hem een kans geven.

Als ons vertrouwen beschadigt wordt kunnen we de Hyalommateek nog altijd met RoundUp opruimen.

🕷️🕷️

Corrie.

Reageer