Kiwis / Shutterstock.com

Klus te moeilijk om zelf te doen, maar te klein om vakman in te huren

Ruben van de Pas uit Noordwijk zit met een probleem: zijn lichtschakelaar is kapot. Zelf beschikt hij niet over de vaardigheden om de reparatie te verrichten, maar de klus is te klein om een vakman in te huren.

“Die ziet me aankomen”, zegt Ruben. “Voor één lullig lichtknopje. Nee, dat is geen optie.” Al een paar keer heeft hij gekeken of hij het toch niet zelf zou kunnen oplossen. “Ik heb gegoogeld en op YouTube gekeken, maar ik durf het echt niet aan met die draden enzo. Ik ken mijn beperkingen.”

Ondertussen doet de lamp het echter nog steeds niet. “Ik heb nu maar iets losgetrokken in de vaatwasser en een paar plinten gesloopt”, zegt Ruben. “Nog één ding en ik kan met goed fatsoen zo’n klusstudent inhuren. Hoop ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vraag altijd eerst een klussende kluns die mij niet vreemd aankijkt en er een flink zooitje van maakt. Van de onderhandse schadevergoeding huur ik dan een vakm/v in die ik vertel dat een collega van h/h etc…. Kosten- en sekseneutraal aanpakken, daar gaat het om.

Reageer
gravatar

En dat is nog waarheid ook, als je maar een paar duizend euro wilt uitgeven komt er geen badkamerboer meer om even een nieuw bad te plaatsen, we kunnen wel praten als de hele badkamer gedaan wordt €20000.

Reageer
gravatar

Vroeger kon je nog trots zeggen, dat het gedaan is door onderbetaalde loodgieters, maar daarmee is het gedaan. Zonder om het halfuur een kwartier rook- of koffiepauze komt niemand meer.

gravatar

Duidelijk een amateur aan het werk. Waarschijnlijk wat electro rommel via aliexpress ingevlogen.

gravatar

Euh, ik wou iets dergelijks opschrijven. Je staat er dus niet alleen voor. Nou ja, wel voor die ene schakelaar, maar niet voor … ja, hoe noem je het eigenlijk.