Suriyawut Suriya / Shutterstock

Klussende man ontdekt al vloekend nieuwe ziekte

Een man die zich met een hamer op de duim sloeg ontdekte met zijn vloek een nieuwe ziekte. “Ik probeerde een latje tegen de muur te tikken om een kastje op te hangen toen ik met de hamer precies zo pats, midden op mijn duim sloeg. ‘Kraamper’, schreeuwde ik toen”, zegt klusser Bert Veerman (43). “Ik kende het woord zelf ook niet.” 

Tot zijn verbazing bleek hij met die krachtterm een tot dan toe onbekende nieuwe ziekte te hebben geïdentificeerd. ‘Kraamper’ blijkt een virale aantasting van de oorlel te zijn. Hoewel de ziekte bij de meeste mensen vrij mild verloopt, kan het bij sommigen een behoorlijke irritatie aan de gehoorwegen veroorzaken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *