Foxy burrow/shutterstock.com

Vrouw wil haar hersens nog voor de vakantie Bildung-klaar hebben

Ze geeft toe dat ze een tikkeltje laat is begonnen, maar heeft er tegelijkertijd alle vertrouwen in dat het nog goed komt. Braingirl Amelie zet alles op alles om haar hersenen nog voor haar vakantie Bildung-klaar te hebben. “Ik sta dagelijks om half zeven op om Thomas Mann en Rilke te lezen, zodat ik daarna, tijdens het ontbijt mijn kennis over affect-theory kan bijspijkeren met Lauren Berlant en Sianne Ngai.”

Als ze dat heeft gelezen, denkt ze vast na over social-media-posts die ze vanuit haar vakantieadres kan delen. “Ik denk constant na over wat ik met mijn volgers deel. Een gedicht van Jenny Zhang of Patricia Lockwood, misschien iets van Ann Boyer. Het hangt ervan af hoe ik me voel.”

Amelie heeft ook weleens een cheat day. “Soms heb ik geen zin om al die moeilijke stof tot me te nemen, dan slum ik gewoon een beetje met een artikel van Jia Tolentino ofzo, of luister ik alleen liedjes van Aldous Harding. De boog kan niet altijd gespannen staan, toch? Anna Lowenhaupt Tsing kan ook morgen nog gelezen worden.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zie de mens Baudet.. De mens die -als multi talent- rijp is voor de stroman-functie van Mini ster-President, Geheel vernieuwd, nu ook in doorzichtige verpakking; verkrijgbaar bij alle filialen van AH. Dé MP voor álle Nederlanders, in ieder geval voor hen die in hem geloven. Schandknaap voor DJ Trump, Redder van onze Belastingdienst. Beloner van onze multinationals. Boreaal Kind van de Gebroeders Montgolfier. Dat hij nog lang en glanzend moge zweven.

gravatar

Waar haalt ze de tijd vandaan? Als ik haar bekijk heb ik het stellige vermoeden, dat ze iedere ochtend minstens drie uur bezig is om haar uiterlijk vorm te geven en ‘s avonds zeker even veel tijd kwijt is om zich te onthullen.

Reageer
gravatar

Probeer het eens met wat lichte literatuur als “De Wildernis” van Upton Sinclair, “Quo Vadis”van Henryk Sienkiewcz”, of geijkte vakantieliteratuur, zoals “Tricky Dixon en zijn vrienden”van Philip Roth, of nog lichter, voor absolute beginners: “Lijmen/Het Been” van Willem Elsschot, oude maar doorleefde vakantietoppers. Voor gevorderden is er de Kama Sutra, voor Oosterse vakantiegymnastiek om in vorm te blijven.