stockfour/shutterstock.com

Werkgever wil graag dat je vast je vakantievoorkeuren voor 2025 doorgeeft

Het is weer juli, dus de mail die de werknemers van het Prins Bernhard Ziekenhuis is Amersfoort al verwachtten is vandaag binnengekomen: “Ha lieve collega’s, we weten dat het misschien nog wat vroeg is, maar we zouden graag voor overmorgen jullie roostervoorkeuren voor 2025 ontvangen. Dan kunnen we daar met het rooster vast rekening mee houden. We proberen ieders wensen te respecteren, maar kunnen uiteraard niet aan alle verzoeken voldoen. Groetjes namens alle roostermakers, Marga.”

In de praktijk komt het erop neer dat werknemers vaak wel twee weken volgens planning kunnen opnemen, maar niet in de zomervakantie, want dan wil iedereen al vakantie. Losse dagen liever niet, want dat is heel lastig inroosteren, zo last minute. Verpleegster Suzanne miste daardoor bijvoorbeeld de bruiloft van haar zus en haar eigen diploma-uitreiking: “Ik heb mijn vriend direct gevraagd wanneer hij over zes jaar op vakantie wil, want hoe eerder je het aangeeft, hoe groter de kans dat je de vakantie tegen die tijd daadwerkelijk kunt boeken. Ik heb dan wel geen vast contract, maar als ik er dan nog werk, dan wil ik wel weten waar ik aan toe ben natuurlijk.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *