Kozlik/shutterstock.com

Masterstudenten maken zich op voor afstudeermusical

Eindejaarsgroep Applied Physics speelt vanavond een ijswinkel

Het is een van de leukste tradities uit het Nederlandse onderwijs: de musical die masterstudenten geven vlak voordat ze klaar zijn met hun studie. Vandaag is het zo ver voor de jongens en meisjes van de researchmaster Applied Physics aan de TU Delft. Vanavond spelen ze in ‘ijskoud de koelste’ de medewerkers en klanten van een ijswinkel.

Masterstudent Jeroen studeert af op Measuring Oxygen Saturation in Lyophilized Powder. Hij speelt vanavond een hond. “Ik heb een lange solo waar ik zing over chocolade-ijsjes”, legt Jeroen uit. “Best spannend, want mijn vader en moeder zitten vanavond op de eerste rijd. Gelukkig hebben we eerst nog een generale repetitie met bachelorstudenten als publiek.”

Ook Merel (Hopping Conductivity of Electron Glass, ijsjesdief) heeft al sinds het tweede jaar van haar bachelor uitgekeken naar de afstudeermusical. “Het een mooie manier om zo’n belangrijke periode in je leven af te sluiten. Na de zomervakantie vliegen we de wijde wereld in en gaan we allemaal naar een ander prestigieus onderzoeksinstituut, maar vanavond treden we nog een keer samen op. Zo laten we zien dat we de afgelopen jaren niet alleen een heleboel geleerd hebben over plasma-polarisatie en nanopartikels, maar ook over vriendschap.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *